Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №338 від 03.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Владні рішення

Однорукі бандити “поза зоною”

Однорукі бандити “поза зоною”

Податківці, правоохоронці та представники районних держадміністрацій відтепер здійснюватимуть перевірку власників гральних автоматів. Про це минулої середи повідомив голова облдержадміністрації Віктор Матчук.

За його словами, таких підприємців перевірятимуть за фактом додержання ними ліцензійних умов, що регулюються розпорядженням голови від 22 листопада 2007 року. Відповідно до нього заборонено розміщення “одноруких бандитів” поза гральними закладами. Фактично учасники робочої групи мають законне право усі автомати, розміщені просто на вулиці, демонтувати. Віктор Матчук погоджується, що гральні автомати зникнуть не відразу, а поступово. Але, якщо раніше після демонтажу суд мав усі підстави повернути їх власнику, то тепер всі, хто хочуть займатися гральним бізнесом, повинні робити це в спеціально відведених місцях.

Варто додати, що проект розпорядження з’явився ще у січні минулого року. Але до цього часу його не погоджували в Державному комітеті України з питань регуляторної політики та підприємництва, який після ліквідації Ліцензійної палати розглядає регуляторні акти. Саме в Державному комітеті, як розповів Віктор Матчук, “зарізали” дві важливі статті документа: обмеження щодо розташування гральних закладів на відстані ближче 150 метрів від освітніх, медичних закладів та культурних споруд, а також обмеження у розміщенні гральних закладів у житлових будинках, приміщеннях магазинів, побутового обслуговування населення.

Але наприкінці 2007 року це розпорядження було погоджено. Три місяці воно підлягало обговоренню, перебуваючи на офіційному сайті облдержадміністрації. Тому найближчим часом новостворена робоча група розпочне здійснювати перевірки. “І я не співчуваю тим, хто займається гральним бізнесом, бо очевидно, що вони - неправедні”, - констатував Віктор Матчук.

03.04.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 03.04.2008p. 
На головну сторінку