Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №343 від 08.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спідвей

Є перша перемога у сезоні!

СПС “Спідвей-Рівне” - “Спідвей-Мішкольц” - 48:38

Команда “Спідвей-Рівне” після двох поспіль гостьових поразок у другій польській лізі нарешті здобула перемогу.

Та ще й яку - на власному треці рівняни впевнено перемогли угорський “Спідвей-Мішкольц” - 48:38.

Рівне: Франкув (11 пунктів), Колодій-ст. (5), Колодій-мол. (1), Нігматзянов (10), Філінов (0), Іванов (10), Кус (11).

Мішкольц: Ремпала (14 пунктів), Гавенда (10), Шатмарі (7), Баерскі (5), Шилагі (0), Дубінін (0), Тіхоні (2).

Гонка обіцяла бути більше, ніж просто цікавою. Жару у вогонь додавали висловлювання представників “Спідвей-Рівне”. Керівник команди Володимир Жуковський обіцяв “винести угорців в одні ворота”. Боротьбу та настрій гонщиків на перемогу гарантував і Володимир Колодій-старший. Як виявилося пізніше, рівняни справді не кидали слів на вітер.

Щоправда, розпочалася переможна для наших спідвеїстів гонка зовсім не на мажорній ноті. Вже у другому заїзді російський легіонер “Спідвей-Мішкольц” Володимир Дубінін не впорався з керуванням і “влетів” у борт треку, після чого опинився у кареті швидкої допомоги. Діагноз - компресійний перелом першого хребця.

У п’ятому заїзді травми зазнав інший російський легіонер, але вже команди “Спідвей-Рівне”, Кирило Філінов. У підсумку гонщик із забійними травмами також потрапив до лікарні.

Сама ж гонка стала першим у сезоні тріумфом рівненського клубу. Команда “Спідвей-Рівне” вийшла вперед вже на початку зустрічі, коли першими на фініші по черзі були Кус та Франкув, і постійно збільшувала свою очкову перевагу.

У складі команди гостей виділявся Томаш Ремпала, який виграв п’ять із шести своїх заїздів. Проте - один у полі не воїн, а от у “Спідвей-Рівне” вдалий почин партнерів згодом підтримали Іванов та Нігматзянов і “бойова машина” запрацювала на повну потужність.

Шанс наздогнати господарів угорці отримали у десятому заїзді - підсумковий результат Ленара Нігматзянова та Матея Куса був анульований суддею через нашоломники неправильного кольору, а три очки дісталися Мартіну Гавенді. Але, навіть незважаючи на це, господарі без проблем довели гонку до перемоги.

У підсумку рівняни святкували перемоги у восьми заїздах, угорці - лише у двох. Загальна перемога “Спідвей-Рівне” більш, ніж закономірна і “Мішкольцу” справді пощастило, що рахунок не був більшим.

08.05.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2008p. 
На головну сторінку