Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №347 від 05.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конфлікт

У заступника голови Рівненської ОДА вимагали хабара

Заяву про те, що в одного з працівників Рівненської ОДА вимагали хабара, зробив голова адміністрації Віктор Матчук минулого тижня на нараді - семінарі, що стосувалася антикорупційної роботи в області.

“Один із моїх працівників побував у Кабінеті Міністрів України з метою погодити документацію на виділення коштів по окремих державних програмах. У свою чергу Радник Міністра, що займається цим питанням, озвучив конкретну цифру. Він (працівник - авт.) приїхав назад і запитав мене: “Що будемо робити?”. Я відповів: “Нічого”, - розповів Віктор Матчук. Хто саме з підопічних голови облдержадміністрації відвідав столицю та хто озвучив таку резонансну вимогу - очільник області не зазначив. Як і не повідомив, до речі, в якому ж Міністерстві був цей представник.

А от в повідомленні, що з’явилося 31 травня в Українському національному інформагентстві, назва Міністерства вже присутня. “Управління у зв’язках зі ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів заявляє, що інформація, поширена прес-службою Рівненської облдержадміністрації стосовно того, що чиновники Міністерства економіки нібито вимагали хабара за вирішення питання про фінансування державних соціальних програм, є відвертою провокацією проти Уряду”, - зазначається в повідомленні.

Там же цитується і витяг із заяви прес-служби КМУ такого змісту: “Нас дивує фаховий рівень деяких губернаторів, радників, та їхніх прес-секретарів, які, перебуваючи на відповідальних посадах, навіть не знають сфери відповідальності міністерств та відомств. В іншому випадку помічники рівненського губернатора Віктора Матчука та його підлеглі знали б, що питання субвенцій на школи та їхній ремонт - це компетенція Міністерства регіонального розвитку та будівництва, а не Міністерства економіки”.

Відповідь прес-служби Рівненської ОДА також не забарилася. Там повідомляється, що відповідна інформація, в якій згадувалося Міністерство економіки, не відповідає дійсності. “...Віктор Матчук повідомив лише про те, що, за словами одного з представників Рівненської ОДА, за позитивне вирішення питання фінансування державних програм в області, радником одного з міністерств було запропоновано вирішити за певні преференції. При цьому назва міністерства, прізвище посадовця та об’єм преференції не озвучувалися”, - зазначається в офіційній заяві. До того ж інформацію, поширену в Інтернет-просторі, прес-служба називає “джерелом дезінформації усієї України”. Хоча яка саме інформація є такою - чи про звинувачення Матчука, чи відповідь прес-служби КМУ- не уточнюється.

05.06.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 05.06.2008p. 
На головну сторінку