Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №349 від 19.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Місто

Нове обличчя центру Рівного

Нове обличчя центру Рівного

Міські народообранці нарешті серйозно взялися за реконструкцію майдана Незалежності. Вже минулого вівторка частину центра міста закрили.

Гроші вишукували для цієї справи вже давно. Навіть з обласного бюджету на реконструкцію центрального майдану Рівного витратять 500 тисяч гривень. Загалом же, як розповів начальник управління бюджету і фінансів міськвиконкому Віктор ШУЛЬГА, з міського бюджету на перенесення теплових мереж і заміну покриття площі використають півтора мільйона гривень.

Заступник міського голови Сергій Васильчук зазначив, що реконструкція майдану проходитиме у два етапи: ремонтні роботи розпочнуться в напрямку від вулиці Соборної до пам’ятника Шевченку. “Вимостять майдан гранітом європейської якості”, - запевняють міські можновладці. Перший етап реконструкції планують завершити до дня 725-річчя Рівного. Тобто ремонтники ще мають два місяці часу.

Варто додати, що реконструкція майдану Незалежності - не єдина зміна у вигляді центральної частини міста. Не так давно вже розпочалося розширення вулиці Соборної біля головного поштамту. До слова, виділених на це 500 тисяч гривень може бути недостатньо. Перший заступник міського голови Олексій ХМИЛЕЦЬКИЙ зазначив, що, у зв’язку з перенесенням тролейбусних опор та урядового зв’язку, доведеться шукати додаткові кошти.

Крім того, кардинально змінить своє розташування і пішохідний перехід поблизу універмагу. За словами Сергія Васильчука, його планують перенести до ТЦ “Вікторія”. Всі ці заходи, на думку заступника мера, дадуть змогу звільнити центральну частину міста від заторів.

А от Олексій Хмилецький вважає, що розвантаження центру міста можна здійснити й через побудову нового автовокзалу при виїзді з Рівного у напрямку столиці. На його будівництво вже виділено 5 гектарів землі.

19.06.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 19.06.2008p. 
На головну сторінку