Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №359 від 28.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Реалії

Продавці з Базарної можуть повернутися?

Продавці з Базарної можуть повернутися?

Розпорядження міського голови “Про реконструкцію та організацію руху транспорту на вулицях Базарній, Г.Полуботка, Пересопницькій, Шевченка” є регуляторним актом. Тобто не обов’язковим до виконання. Такий висновок на прес-конференції оприлюднив уповноважений Держкомпідприємництва з питань захисту прав підприємців у Рівному та області Ростислав ВОЗНЮК. На думку фахівців, розпорядження було прийняте з порушенням ряду вимог законодавства. А відтак, має бути скасоване.

- Цим зухвалим вчинком, - зауважив депутат Рівнеради від фракції БЮТ Анатолій ЧУГУЄВЕЦЬ, - міська влада показала своє ставлення до підприємців, нехтуючи тим, що саме вони наповнюють міську казну.

Даний конфлікт став причиною зібрання і позачергового засідання членів Громадської ради. На думку її голови Миколи ПАНАЩУКА, потреба втрутитися у цей процес надзвичайна, оскільки він може набрати масштабів стихійного лиха. Все, що сьогодні відбувається, можна назвати одним словом - репресія.

І хоча чиновники зазначають, що місця для підприємців були виділені на вулиці Замковій, центральному міському ринку та ринку Дикого, очевидно, це була звичайна відмовка. Жодного облаштованого місця знайдено так і не було. Більше того, під час демонстрації нових торговельних місць був здивований сам начальник управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення Ігор Остапенко.

На думку багатьох, заручниками у цієї ситуації стали не лише торговці, але й силові органи. Проте за словами начальника міського відділу внутрішніх справ Григорія ЗАРІЧНЮКА, міліція керується лише буквою закону. Є постанова, отже, потрібно її виконувати. А якщо розпорядження справді визнали недійсним, цим питанням повинна займатися прокуратура. Проте зазначив, що Віктор Чайка у свій час підписав “Правила торгівлі на ринках Рівного”, у якому зазначається, що ринок - це чітко окреслена територія, прилеглі ж ділянки не є місцем торгівлі.

28.08.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 28.08.2008p. 
На головну сторінку