Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №359 від 28.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої!

Хлопець задушив свого кривдника

Хлопець задушив свого кривдника

Образа на Сергія пустила глибоке і міцне коріння… Хіба це справедливо, що заїжджий “чужинець” на прізвисько Сідий роздає стусани і звинувачує невість у чому?

Зустрівши Сергія, Олексій з Іваном вирішили розпити пляшку. Місцем відпочинку обрали мальовничий берег річки поблизу ЗАТ “Одек-Україна” у селищі Оржів Рівненського району. Сп’янівши, Олексій згадав Сергієві усі колишні образи… Товариші почали бити кривдника руками й ногами, а потім, втамувавши лють, продовжили пити. Пляшка швидко спорожніла, тож Олексій вирішив “зганяти” у село за наступною. Двоє компаньйонів пішли йому назустріч. Продовжилося “застілля” на вулиці Підгірній. Та ще трохи “підзаправившись” горілкою, побитий Сергій раптом вирішив відновити “розбірки”. Йому знову перепало від приятелів, а за кілька хвилин один із хлопців витягнув зі штанів пасок та накинув його Сергієві на шию.

За словами підозрюваних, далі вони, не домовляючись, потягнули кінці паска на себе. Душили недовго, прийшли до тями лише тоді, коли Сергій віддав Богові душу. Спершу Іван та Олексій намагалися сховати тіло в кущах, а за мить останній, усвідомивши скоєне, узяв телефон загиблого та набрав номери “швидкої” допомоги і міліції.

- 14 серпня до чергової частини Рівненського райвідділу міліції надiйшло повiдомлення з центральної районної лікарні про вбивство, - розповідає заступник начальника Рівненського РВ УМВС - начальник слідчого відділу Павло ПАСТУШОК. - Під час виїзду на місце події слідчо-оперативна група встановила, що Олексій разом зі своїм знайомим після спільного розпиття спиртного нанесли потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, а згодом задушили його паском. За даним фактом слідчий відділ Рівненського РВ УМВС порушив кримінальну справу за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу. На даний час підозрювані перебувають під вартою.

Олексій спочатку брав усю провину на себе, та невдовзі розповів правоохоронцям, що у нього був спільник. На відтворенні хлопці поводилися спокійно і приречено. Чому душили свого кривдника - відповісти не змогли. Тим часом їх рідні ніяк не можуть збагнути, як таке трапилося?

Ольга ЧЕРЬОМУХІНА, бабуся Олексія, розповіла, що онук познайомився із 26-річним рівнянином Сергієм на прізвисько Сідий приблизно у квітні цього року. Принаймні, відтоді Олексій періодично скаржився на Сергія. “Він не міг вийти з будинку. Лишень покажеться надворі, Сергій його б’є, - каже бабця. - Якось цілий місяць у ліжку провів. А того злощасного дня, може, й випили хлопці добре, та й сталося отаке горе…”

Онук дружив з Іваном, на два роки старшим від нього. Хлопці були “нерозлийвода”. Певно, й Іванові часто ставало прикро, що Сідий друга ображає…

Теща Сергія, мати його співмешканки Вікторії Людмила МАТВІЙЧУК не приховує, що зять під впливом “оковитої” ставав неконтрольованим. “Діти жили нібито й непогано. Коли Сергій був тверезим, поводився нормально, а лишень випивав, ставав “буйним”. Ми написали заяву до міліції, бо побив дочку. Доки Віка їздила знімати побої, дільничний повідомив, що Сергія вже немає, його забили…”

За матеріалами ВЗГ УМВС

28.08.2008Сторінку підготувала Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 28.08.2008p. 
На головну сторінку