Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №361 від 11.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

На Рівненщині спиваються підлітки

На Рівненщині спиваються підлітки

Нещодавно до Сарненської районної лікарні з отруєнням сурогатом алкоголю був госпіталізований 12-річний хлопчик. Згодом правоохоронці встановили, що дитина разом з іще трьома своїми однолітками “відпочивала” того дня на березі річки Случ…

Працівник відділу кримінальної міліції у справах дітей Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області Андрій САВИЧ розповів, що 19 серпня четверо підлітків віком 10-12 років вирішили відсвяткувати Спаса, для чого на гроші, які один із товаришів взяв без дозволу з дому, придбали в магазині “Продукти”, що по вулиці Гагаріна у Сарнах, пляшку горілки, пляшку вина, три пляшки пива та 2 банки слабоалкогольного напою. Незважаючи на юний вік покупців, продавець магазину продала їм спиртне. Після “відзначення” 12-річний Олександр опинився у лікарні з алкогольним отруєнням.

- Для сімей підлітків ця подія стала справжнім шоком, - розповідає керівник ВГЗ УМВСУ в Рівненській області Тамара ЛИСЕНКО, - і тепер вони будуть відповідати перед законом за неналежне виховання своїх дітей (стаття 184 КУпАП). До адміністративної відповідальності притягнули й продавця, який порушив правила торгівлі алкогольними напоями, продавши їх неповнолітнім (стаття 156 КУпАП).

19 серпня аналогічний випадок стався і в Костополі. Одинадцятирічний учень однієї з місцевих шкіл напився у себе вдома. На жаль, без медичної допомоги не обійшлося. Дитину в стані алкогольного сп’яніння важкого ступеня госпіталізували до центральної районної лікарні. А от 21-річному жителю Верхова допомогти не змогли. Хлопець покінчив життя самогубством, повісившись у хліві власного господарства. Знайомі, рідні та лікарі винесли сумний вердикт – зловживав спиртними напоями.

Ось так на “старті” життя, коли саме час навчатися, одружуватися, народжувати дітей і радіти кожному дню, спиртне стало на заваді усім планам та задумам.

Останнім часом медичні працівники, вчені та громадськість занепокоєні поширенням в Україні такого страшного явища як дитячий та підлітковий алкоголізм. Вони в один голос стверджують, що цьому лиху сприяє реклама слабоалкогольних напоїв, які нібито додають енергію та втамовують спрагу. І прогнози не з втішних. За кілька років молоді люди від такого “легкого”, здавалося б на перший погляд, дозування, фактично деградують, стають залежними, якщо узагалі не хронічними алкоголіками, а згодом, як не прикро, потрапляють до лікувальних установ чи правоохоронних органів.

За словами Тамари Лисенко, з початку року до органів внутрішніх справ було доставлено 257 неповнолітніх, які розпивали спиртне чи перебували у стані алкогольного сп’яніння у громадських місцях.

11.09.2008Сторінку підготувала Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.09.2008p. 
На головну сторінку