Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №368 від 30.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини теркомісії

Вибори під загрозою зриву

Вже завершилася реєстрація кандидатів на посаду міського голови Рівного. Відповідно до виборчого законодавства, не пізніше як за 35 днів до дня виборів необхідно друкувати програми кандидатів за рахунок коштів місцевого бюджету, отриманих як цільова субвенція з державного, але кошти поки що не надійшли.

Ситуацію коментує голова територіальної виборчої комісії з виборів депутатів Рівненської міської ради та міського голови Михайло БАНАЦЬКИЙ:

- На даному етапі потрібно, щоб уже працювали голови дільничних комісій, заступники, секретарі, але ми не можемо укласти відповідні цивільно-правові угоди, угоди на придбання матеріальних цінностей; треба, щоб уже були виготовлені печатки, а фінансування немає. Чекаємо, що буде відповідна постанова ВРУ.

За словами Михайла Банацького, поки ТВК працює у звичному режимі, проводяться усі необхідні дії для забезпечення нормальної роботи дільничних комісій. На останньому засіданні теркомісії, яке відбулося днями, затверджено списки дільничних комісій, проведено жеребкування з розподілу посад у дільничних комісіях, зареєстровано офіційних спостерігачів і довірених осіб від окремих кандидатів тощо.

Народний депутат України Юрій ПРОКОПЧУК у телефонній розмові повідомив, що питання про виділення коштів на проведення місцевих виборів у порядок денний сесії Верховної Ради не вносили. Всі фракції, окрім БЮТ і КПУ, вимагають спочатку виділити кошти на проведення парламентських виборів.

30.10.2008Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 30.10.2008p. 
На головну сторінку