Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №368 від 30.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Чужих дітей не буває

Добра й тепла стане більше

Днями у Рівненському притулку для неповнолітніх відбулася презентація Християнського Консультаційного Центру соціально-правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування “Дорога до оселі”. Основними завданнями центру, як наголосила його координатор Ірина Курченко, будуть: надання консультацій соціально-правового захисту дітей, організація служби “Телефон довіри для тебе” з питань усиновлення, опіки та створення прийомної сім’ї, проведення навчальних семінарів та тренінгів, функціонування центру соціальної адаптації для випускників шкіл-інтернатів та підтримка батьків-вихователів.

Проблемою номер один для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є житло. Адже, за статистикою, яку повідомив керівник обласного благодійного фонду милосердя та захисту сиріт “Оберіг” Валентин Панчук, понад 1700 дітей у Рівному позбавлені батьківської турботи і саме їм необхідно надавати домівки. Дану проблему в змозі вирішити лише міська влада, яка спромоглася цьогоріч надати лише три квартири для сиріт.

Цікавою ідеєю є унікальний проект, який запропонували вихованці “сиротинців”. Вони власними зусиллями хочуть звести будинок мрії для таких дітей, як і вони самі. Та на заваді стоїть відсутність земельної ділянки під будівництво. У свою чергу депутат Рівненської міської ради Анатолій Чугуєвець пообіцяв не тільки розглянути це питання, а й посприяти його впровадженню.

30.10.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 30.10.2008p. 
На головну сторінку