Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №368 від 30.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Бджолиний хліб

Бджолиний хліб

Перга - це квітковий пилок, зібраний бджолами й укладений в чарунки сотів, залитий медом і запечатаний в них. У безповітряних умовах відбувається молочнокисле бродіння пилку. У результаті таких складних перетворень утворюється перга. За словами пасічниці та одночасно продавця меду Надії МАРТИНЮК, цей продукт значно багатший за своїм складом, аніж квітковий пилок і, на відміну від нього, засвоюється на сто відсотків.

Завдяки ферментам, які регулюють і нормалізують роботу всього травного тракту, пергою лікують гастрити, виразкову хворобу, захворювання печінки і під-шлункової залози. Калій та магній поліпшують діяльність серцевого м'яза, завдяки чому перга надає лікувальний ефект при аритмії. За рахунок сечогінної дії бджолиний хліб дає відмінний терапевтичний ефект при лікуванні гіпертонії. Він також ефективний для профілактики інсультів.

Знижуючи рівень сечової кислоти в організмі, бджолиний хліб сприяє лікуванню подагри, запальних захворювань нирок і сечовивідних шляхів, набряків. Це чудовий антидепресант. Наявність йоду дозволяє використовувати пергу при лікуванні щитовидної залози. Цей продукт корисний людям, які страждають на остеопороз, бо сприяє зміцненню кісток. Вітамін А, що міститься в перзі, оберігає очі від втоми, роздратування та ослаблення зору, покращує адаптацію в темноті, зміцнює капіляри сітківки.

Абсолютних протипоказів для застосування перги немає. Це єдиний продукт бджільництва, який не має властивостей алергену. Але краще приймати пергу після їжі, тому що натщесерце вона іноді викликає тяжкість у шлунку. Пергу можна вживати просто в сотах. Дозування - 1 г сотів на 1 кг ваги людини. Перед вживанням можна залити пергу в сотах холодною кип'яченою водою, а через 30-40 хвилин додати мед. Приймати слід двічі на день за годину до їжі. Саму пергу (без сотів) потрібно вживати після їжі по 10 г на добу.

30.10.2008Сторінку підготувала Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 30.10.2008p. 
На головну сторінку