Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №369 від 06.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини з районів

Свято духовності

У Національному університеті “Острозька академія” з ініціативи Рівненської організації Національної спілки письменників України та за сприяння Міністерства культури і туризму України 6-8 листопада відбудеться Всеукраїнське свято духовності і культури на Рівненщині “Українські святині: Пересопницьке Євангеліє та Острозька Біблія”.

Здійснення маленької мрії

У рамках реалізації Програми “Реабілітація осіб з обмеженими можливостями” на базі Сарненської ЦРЛ дітям, які мають проблеми зі слухом, фахівці Київського Центру “Реотон” та завідувач сурдологічним кабінетом Рівненської обласної клінічної лікарні підібрали та вручили сучасні слухові апарати. Під час проведення першого етапу акції слухові апарати вручили двадцятьом діткам району.

Збережемо те, що маємо

Минулого тижня у Здолбунівському районі відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Мета засідання постійної комісії - вивчення питання щодо збереження та розвитку об’єктів природно-заповідного фонду Здолбунівського району. Учасники відвідали визначні місця Дермансько-Мостівського ландшафтного парку: Свято-Троїцький монастир, Дерманський музей Уласа Самчука, Гурбинський пантеон слави і джерело св.Миколая.

Допомога малозабезпеченим

Нещодавно на базі районного територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та інвалідів у селищі Гоща відкрито пункт прання одягу і білизни з душовою кабіною та кімнатою психологічного розвантаження для одиноких непрацездатних громадян похилого віку та інвалідів. Дане нововведення дасть можливість полегшити працю соціальних робітників цього центру та отримати послуги, які необхідні одиноким та малозабезпеченим громадянам.

Освячення храму

Цього тижня у Костополі відбулося освячення українського католицького храму Пресвятого Серця Ісуса Христа. З цієї нагоди до міста прибули численні гості з Польщі та з інших куточків України й священики католицьких церков. На цю урочисту подію запрошені представники районної та міської влади, священнослужителі всіх конфесій. Завершив процес освячення храму Пресвятого Серця Ісуса Христа Єпископ Маркіян Трофим’як Луцький Ординарій.

Мистецтво Дубенщини

У місті Дубно у районному будинку культури проведено районний етап Фестивалю мистецтв України “Доки хліб колоситься, не висохне душі криниця”, в якому взяли участь хорові, хореографічні, інструментальні аматорські колективи та окремі солісти. Мистецькі доробки учасників фестивалю оцінювало журі. У фойє районного будинку культури працювала виставка робіт народних умільців Дубенщини.

06.11.2008Алла БІДЮК за матеріалами прес-служб райдержадміністрацій



Рівне-Ракурс №10 від 06.11.2008p. 
На головну сторінку