Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №373 від 04.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наука

Школярі вірять лише Дарвіну

Школярі вірять лише Дарвіну

У Національному університеті “Острозька академія” нещодавно пройшла перша Міжнародна науково-практична конференція “Парадигма Творення в сучасній науці: на шляху до інтегрованого світогляду”. Запрошені науковці з України та з-за кордону зібралися, щоб відреагувати на найбільші проблеми науки, освіти та суспільства.

На конференції в цілому йшлося про походження Всесвіту та людини. Науковці, серед яких були вчені з найавторитетніших наукових та навчальних закладів України, наголосили, що величезною проблемою нашого суспільства є те, що довгий час, в радянський період нашої історії, християнство було під забороною. Тепер необхідно відроджувати духовність народу, особливо важливим є виховання дітей у дусі християнства.

Так, декан гуманітарного факультету Острозької академії, доктор педагогічних наук, професор Василь ЖУКОВСЬКИЙ у своїй доповіді зазначив, що однією з найбільших проблем сучасної освіти є те, що у школах недостатньо висвітлюють креаційну, тобто божественну, теорію створення світу. Дітям нав’язують переконання, що єдино правильною є теорія Дарвіна. Також, за його словами, важливе місце у системі шкільної освіти повинні займати уроки християнської етики, проте їм приділяють замало уваги.

Вчені-богослови стверджують, що сучасне суспільство повинне шукати компроміс між релігією та наукою, вони неможливі одне без одного. Адже ще Альберт Ейнштейн казав, що релігія без науки кульгає, а наука без релігії - сліпа.

04.12.2008Оксана БУРА



Рівне-Ракурс №10 від 04.12.2008p. 
На головну сторінку