Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №219 від 22.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Із треку - в театр

Переможці в особистому заліку (зліва направо): Олександр Рязанов (I місце), Ігор Потапчук (II місце), Сергій Пелешок (IIІ місце)

На Святого Миколая подарунки отримали гонщики

Справжній «Бал автоспідвею» відбувся нещодавно в Рівному

19 грудня, на Святого Миколая, який, як відомо, всім слухняним діткам приносить подарунки і солодощі, в Рівному, напевно, ще більше, ніж малеча, очікували учасники і переможці чемпіонату автоспідвею сезону 2005 року. Адже саме цього дня в обласному музично-драматичному театрі на їхню честь відбувся справжній бал автоспідвею. А для того, щоб присутні на святі випадково не забули, з якої нагоди вони завітали в театр, організатори дійства на чолі з відомим українським гонщиком, головою трекового комітету, президентом Рівненського автомотоклубу Сергієм Пелешком вирішили поставити посеред сцени машину, що додавало особливого автомобільного шарму всьому, що відбувалося цього вечора.

Привітати переможців трекового чемпіонату прийшло багато друзів спортсменів. А ще - відомі виконавці та аматори сцени: танцювальний колектив «Едельвейс», студія «Хот-степ Джамп», Аніта, Віта Дмитрук, Михайло Брунський, Леонід Репета, Віталік Салімон та інші. Теплими словами вітали переможців також спонсори, які доклали чимало зусиль, аби чемпіонат пройшов на гідному рівні, та інформаційні спонсори (в їх числі й газета «Рівне-Ракурс»), які впродовж сезону змагань висвітлювали події, що відбувалися на рівненському треку. За це вони отримали від гонщиків пам'ятні подарунки.

Та найголовніше - нагородження переможців - було ще попереду. А тим часом слово взяв організатор грандіозного шоу автоспідвею Сергій Пелешок:

- Чемпіонат закінчено, але ми вже дивимося в майбутнє, плануємо наступні гонки. Надзвичайно приємно, що в нинішньому чемпіонаті перемогли рівняни. Радує також те, що ми передали свої позиції молодим гонщикам, які, впевнений, з часом показуватимуть усе кращі й кращі результати.

Отож, настала черга вийти на сцену тим, для кого було влаштоване святкове дійство - присутні гучними оплесками привітали гонщиків з Рівного, Луцька та Ужгорода. Пам'ятними кубками та призами нагороджені команди-переможці - за третє місце ужгородська «Сінт», за друге - команда «Хьорман Рейтинг Тім» з Луцька та за перше - рівненська «Акорд-С». В особистому заліку перемогу здобули такі спортсмени: третє місце посів Сергій Пелешок, другим став лучанин Ігор Потапчук, а звання чемпіона України з трекових перегонів виборов молодий рівненський спортсмен Олександр Рязанов, - саме йому й дістався особливий подарунок від міського голови Рівного Віктора Чайки, під патронатом якого в обласному центрі проходять автотрекові змагання.

Після закінчення так званої офіційної частини на вишукану святкову вечерю винуватців торжества гостинно запросив господар готелю-ресторану «Левине серце» Олександр Купчинський, який уже не перший рік допомагає рівненським гонщикам. Тут знайшлося місце всім - спортсменам і суддям, організаторам і гостям. Особливої пікантності вечері додав рівненський гурт «Стара хата», яким підспівували і українці, і гості з Латвії - чемпіон Айгарас Нітіш та директор автомобільної федерації Латвії Рафаель Аміров. Пізніше всі бажаючі змогли розслабитися і пограти в теніс та більярд.

Ось так за містом, у невимушеній, майже домашній атмосфері, насолоджуючись смачними стравами української кухні, за дружніми розмовами про чемпіонат, що минув, і роздумами про плани на майбутнє непомітно пройшов довгий зимовий вечір.

Напередодні Сергій Пелешок пообіцяв, що свято автоспідвею надовго запам'ятається любителям трекових перегонів. І це справді так. Адже, за словами колег наших гонщиків з інших міст, ще жодного разу нагородження найкращих спідвеїстів не проходило з таким розмахом і в такій теплій та невимушеній атмосфері, як це відбулося в Рівному. Отож, усі любителі цього виду спорту з нетерпінням чекатимуть нового сезону і нових перемог.

22.12.2005Валентина ХАРИНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2005p. 
На головну сторінку