Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №384 від 19.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Самогубство

“Пізно їхати в Почаїв. Він мене забере раніше. Пробач за все. Прощай”

Смс-повідомлення саме такого змісту надіслав матері незадовго до своєї смерті 29-річний дубенчанин Іван. Однак правоохоронці Дубенського міськвідділу міліції мали перевірити усі версії, аби з’ясувати, чи не “допоміг” хтось молодому чоловікові піти з життя. Незаконне звільнення з роботи, великий борг у гральних автоматах, вимагання кредиторів, а, можливо, сімейні чвари - такі припущення висували жителі Дубенщини з приводу ймовірних причин, які могли підштовхнути Івана накласти на себе руки…

- Наприкінці січня в чергову частину Дубенського МВ надійшло повідомлення про самогубство 28-річного Івана, - розповів працівникам ВЗГ УМВС начальник сектора дільничних інспекторів міліції Дубенського МВ УМВС Ігор ОЛЕКСЮК. - Донедавна чоловік працював у Дубенській виховній колонії оператором пральних машин господарського відділу. 16 січня 2009 року за власним бажанням звільнився з роботи.

Однак у ході перевірки правоохоронці встановили, що Іван тривалий час перебував на лікарняному, плануючи оформити групу інвалідності. Колеги характеризували його з позитивної сторони. Коли просили вийти на роботу та допомогти, нікому не відмовляв. Та й своїх планів щодо звільнення загиблий ні від кого не приховував. Міліція взялася за перевірку версії - чи могла молодого чоловіка довести до самогубства неспроможність платити за кредит, який він узяв на придбання житла.

- Під час перевірки працівники міліції встановили, що у 2008 році хлопець справді взяв кредит на житло, однак справно виплачував усі кошти, - продовжує Ігор Олексюк. - Як пояснюють батьки померлого, вони робили виплати усією родиною. Останній раз кредит надійшов у банк 6 січня 2009 року (свідченням чого є відповідна квитанція). За словами матері, протягом останнього тижня син ходив пригнічений. Що трапилося, Іван не розповідав.

Дубенські правоохоронці відпрацьовували ще одну версію - борги у гральному бізнесі.

- Наші співробітники, зокрема, дільничні інспектори міліції, надавали фотографію померлого працівникам гральних закладів Дубна, однак ніхто його не впізнав і не підтвердив той факт, що молодий чоловік узагалі міг там з’являтися, - зазначає співрозмовник.

Ці матеріали правоохоронці збирали кілька днів після смерті Івана. Відтоді, коли чоловік покінчив життя самогубством, і дотепер ніхто зі скаргами та претензіями до його родини і міліції не звертався.

Напередодні, 28 січня, вранці о 8.45 Іван на телефон своєї мами надіслав смс наступного змісту: “Пізно їхати в Почаїв. Він мене забере раніше. Пробач за все. Прощай”. Після цього відключив телефон, і, фактично, зв’язок із ним перервався. А наступного дня Івана знайшли повішеним у сараї біля його місця проживання. Факт доведення до самогубства в результаті перевірки свого підтвердження не знайшов, тому працівниками міліції було прийнято рішення про відмову у порушенні кримінальної справи.

19.02.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 19.02.2009p. 
На головну сторінку