Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №385 від 26.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Святкові пропозиції

Камінь життя та здоров’я - у подарунок

Камінь життя та здоров’я - у подарунок

Напередодні свята весни, жіночності та краси - 8 березня, перед чоловіками постає непросте завдання: чим порадувати й здивувати своїх дорогих і коханих жінок. Ні для кого не секрет, що жодна красуня не встоїть перед витонченими прикрасами, тим більше, якщо вони виготовлені з самоцвіту, який в усі часи вабив своєю таємничістю, сяючим блиском та загадковими властивостями, - бурштину.

Трохи історії...

Бурштин - природна скам’яніла смола хвойних дерев, які росли 40 мільйонів років тому - один із найулюбленіших та популярних самоцвітів, що пояснюється його дивовижними властивостями.

Природа щедро наділила бурштин усіма барвами. Його кольорова палітра нараховує понад 300 відтінків і змінюється від безбарвного, як лід або гірський кришталь, до чорного. Відомі зелені та блакитні бурштини, мало коли трапляються рожеві, червоні, коричневі. Виключно рідко знаходять чорний бурштин, переважає ж янтар золотисто-жовтого кольору різних відтінків.

Поліська земля багата на бурштин. Його добувають у Клесівському родовищі Рiвненської областi. За своїми фiзико-хiмiчними властивостями він не вiдрi-зняється вiд балтiйського: походить з того самого “бурштинового дерева”. До того ж, багато польських науковців вважають його балтiйським, оскiльки з морськими течiями й льодовиками бурштин перемiщувався на сотнi кiлометрiв. Довести його походження з України дозволили дослiдження залишкiв тварин, що мiстяться у рiвненському янтарі.

Цілющі властивості бурштину

Віра у цілющу силу бурштину пережила віки. Про його лікувальні властивості зустрічалася інформація ще у Х столітті, у XV - написана книга з 50 рецептами використання бурштину у лікувальних цілях. Споконвіку йому приписували силу, яка здатна захищати від злих духів. Бурштин був амулетом, який оберігає від нещасть, дарує блага володареві.

За найдавнішим слов’янським повір’ям, бурштин - камінь сили, здоров’я, краси. Єгиптяни ж виробляли з нього різноманітні ліки й називали “каменем життя та здоров’я”, а прекрасні римлянки вірили, що контакт з янтарем забезпечить їм молодий вигляд.

Сьогодні ж відомо, що бурштин випромінює від’ємні іони, які благотворно впливають на органи людини, а янтарна кислота є неспецифічним біостимулятором і антистресовим препаратом.

Вироби з бурштину - на будь-який смак і гаманець

Висококваліфіковані художники та ювеліри приватного підприємства “Янтар Полісся” протягом багатьох років створюють оригінальні вироби, розкриваючи секрети та неповторну красу цього дивовижного каменю.

У магазині “Янтар”, що на вулиці Соборній,38, або безпосередньо на підприємстві (вул.Київська,110 г) можна придбати комбіновані ювелірні вироби з бурштину в оправах зі срібла та золота. Покупцям пропонується вже готова продукція - персні, намиста, сережки, браслети, підвіски тощо, або ж майстри “Янтар Полісся” із задоволенням зроблять індивідуальний ювелірний виріб на замовлення, враховуючи смаки та побажання клієнта.

Кожна прикраса, виготовлена художниками та ювелірами підприємства, несе в собі частинку сонця, яке, за давніми повір’ями, дарує своєму власнику щастя та добробут.

У бурштиновій майстерні також є можливість замовити ексклюзивну сувенірну продукцію. Для спеціалістів підприємства немає нічого неможливого, адже вони здатні втілити у життя будь-яку творчу ідею, свідченням цього є так звані високохудожні VIP-сувеніри, які сьогодні прикрашають маєтки та мисливські будиночки на теренах України та за її межами.

Підприємство постійно дбає про розширення асортименту продукції. “Янтар Полісся” також надає широкий вибір картин. Це і канонічні ікони, картини релігійного змісту, пейзажі, мисливські сюжетні картини або ж декоративні та інтер’єрні панно. До слова, цей напрямок є дітищем саме рівненських майстрів, бо лише поліський бурштин, на противагу каменю прибалтійського походження, має надзвичайно багату кольорову гаму і дозволяє творити справжні дива.

Усі роботи виконуються з використанням екологічно чистих технологій і не лише прикрашають інтер’єр, але й заряджають приміщення позитивною енергією та силою сонця, яку акумулює у собі янтар.

Стати володарем справжніх мистецьких шедеврів може кожен. За словами власника приватного підприємства “Янтар Полісся” Віктора СЛОБОДАНЮКА, ціни на продукцію більш ніж доступні:

- Ми йдемо назустріч нашим партнерам та клієнтам. Хоча у країні, як і в світі, фінансова криза, ми свідомо не робили переоцінку вартості виробів, працюємо з мінімальними націнками. Більше того, до свята 8 березня хочемо зробити подарунок жінкам - знижку до 10 відсотків на нашу продукцію. Від себе особисто вітаю зі святом усіх представниць прекрасної статі. Любові, щастя та гарного настрою Вам, дорогі жінки!

Контактна інформація:

ПП “Янтар Полісся”, м.Рівне, вул.Київська, 110 г,

тел. (0362) 28-25-45, (050)435-70-69,

e-mail: ukrjantar@gmail.com, сайт: www.ukrjantar.com

магазин “Янтар”, м.Рівне, вул.Соборна,38.

26.02.2009Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 26.02.2009p. 
На головну сторінку