Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №390 від 02.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проект

Рівненський фотохудожник знявся у “Битві екстрасенсів”

Рівненський фотохудожник знявся у “Битві екстрасенсів”

“Фотографія для мене - це більше, ніж робота чи хобі - це просто одна із моїх першочастин життя”, - так про себе говорить рівненський фотохудожник, досвідчений майстер світлин Олександр МАЙСТРУК (на фото). Він на власному досвіді переконався, що існують люди, які володіють феноменальними здібностями. Їх знаходять у різних куточках країни. І саме тепер настав час показати перед камерами те, на що вони здатні. Олександру вдалося взяти участь у реаліті-шоу “Битва екстрасенсів”.

Олександр МАЙСТРУК - член Народного фотографічного клубу “Час” (у місті Рівне) та Національної Спілки Фотохудожників України, художник Міжнародної Федерації фотомистецтва (AF/IP), нещодавно став учасником передачі “Битва екстрасенсів”, що виходить на телеканалі СТБ. Перипетіями, які відбувалися на знімальному майданчику, він поділився із кореспондентом газети “РР”.

“Участь у програмі я взяв на початку лютого. Все розпочалося з того, що мені зателефонували з каналу і запропонували знятися в одному з етапів “Битви екстрасенсів”, - повів розмову рівненський фотохудожник. Наразі телевізійники знімають четвертий сезон, у якому беруть участь дітки-екстрасенси. З першого грудня було оголошено кастинг на підбір юних дарувань.

“До мене приїхала знімальна група і забрала мене до Києва, на телекомпанію СТБ, безпосередньо на місце, де велися зйомки цієї програми”, - продовжує Олександр. Все це знімалося чотирма відеокамерами, і група налічувала більше 10 осіб. Зйомка відбувалася таким чином: до Олександра підходили по-одному конкурсанти (на той час їх залишилося семеро з десяти: чотири дівчинки та три хлопчики), вони сідали навпроти, і він пропонував розповісти їм про себе. Дітки по-максимуму розповідали те, що вони відчували і думали про його життя, роботу та хобі, і це все на той момент фіксувалося камерами. Кожного з конкурсантів після зустрічі з головним героєм проводжали до спеціального автобуса, таким чином вони не мали ніякої змоги поспілкуватися між собою, тому повідомити будь-яку інформацію про те, що діялося, не могли. Після кожного конкурсанта Олександр розповідав присутнім, що співпадало із розповідей дітей, а що - ні. Виклади учасників були такими, які можна легко перевірити: минулі і теперішні моменти життя Олександра. Майбутнє не зачіпалося. “Були різні моменти: на щось вони правильно вказували, а на щось і ні, проте розповідати не буду, треба дочекатися виходу програми”, - з усмішкою на устах переповідає фотомитець.

Олександр підкреслює, що зйомки тривали не одну годину, і встигли виснажити його, проте були досить цікавими і захоплюючими. Хоча рівненський фотохудожник був задіяний лише в одному етапі програми, він із задоволенням повідав про те, що саме у цьому сезоні проект “Битви екстрасенсів” залучив зірок українського шоу-бізнесу. (Зйомки з Олександром Майструком проходили у п’ятницю, а в четвер попереднім завданням конкурсантів було відшукати в будівлі учасника гурту “Танок на Майдані Конго”, - авт.). “Коли знаходишся у вирі цих подій, не одразу помічаєш деяких, здавалося, дріб’язкових речей. Були певні моменти, які мене дуже здивували. Дітки говорили про те, що я і сам не знав, тобто, це було у моєму житті, але настільки незначним, що я вже й забув”, - згадує Сашко.

“Завдяки деяким моментам я переконався, що справді є люди, які відчувають дещо незвичайне. Я впевнено можу сказати, що це все не є награним”, - веде далі розмову Олександр.

Побутує версія, що такі здібності закладені в людині ще з дитинства, але потрібно вміти їх у собі розкрити. Якщо зважити на те, що наш мозок задіяний лише на п’ять відсотків, то постає питання: а що ж відбувається з іншими 95-ма? Можливо, є якісь зарезервовані чи приховані, для розуміння інших, процеси, які розкриваються лише тоді, коли над ними попрацювати. Фотохудожник переконаний, що людині підвладне все. І, що найголовніше - потрібно у собі це віднайти і не дати занепасти, а, навпаки - повсякчас розвивати цей талант. Але є й інше завдання: зуміти раціонально це вміння використати, так би мовити, скерувати його у правильне русло. На жаль, зараз є багато випадків, коли цей дар використовують як звичайне шахрайство, що призводить до кримінальної відповідальності.

Більше деталей Олександр не зміг розповісти (мабуть, хотів заінтригувати - авт.), а порадив дочекатися виходу в ефір програми “Битва екстрасенсів”. Він лише запевнив, що цей перегляд вартий уваги телеглядачів. До речі, вихід четвертого сезону планується на початку квітня.

02.04.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2009p. 
На головну сторінку