Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №393 від 23.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Не успіх, а норма

Опалювальний сезон закінчили без боргів

Опалювальний сезон закінчили без боргів

Приємною новиною стала інформація про те, що опалювальний сезон теплопостачальне підприємство ЗАТ “ЕСКО-Рівне” закінчило без боргів. Вони повністю розрахувалися за газ, електроенергію, по зарплаті та податках. При цьому проблем, як і в будь-якого теплопостачального підприємства, вистачає.

- Не встигає перекритися вентиль, як розпочинається робота з підготовки до нового опалювального сезону, - розповідає голова правління ЗАТ “ЕСКО-Рівне” Ніна ВЕСЕЛЬСЬКА (на фото). - Служба експлуатації розробила та узгодила графік профілактичних робіт для того, щоб вчасно та якісно підготувати наші об’єкти до роботи. Крім того, існує багато напрацювань, які готові до узгодження з міським головою.

- Ваші абоненти такі ж відповідальні щодо оплати?

- Проблеми з неплатниками є, і ми почнемо з ними вести діалог у іншій площині. З кожним проводитиметься індивідуальна розмова, як крайній захід - відключимо від послуг. Наприклад, у будинку по вулиці Тихій послуги теплопостачання можна відключити, не заходячи до квартири. Крім того, зараз у суді розглядаються три позови на фізичних осіб щодо несплати за спожиті послуги.

- На останньому засіданні виконкому були затверджені нові тарифи з теплопостачання. У чому полягає причина?

- У ціні на газ, яка зросла на 38,4 відсотка. Оскільки у собівартості послуг питома вага витрат на електроносії складає 65 відсотків, з яких 61,7 - за природний газ, були запропоновані економічно обґрунтовані розрахунки нових тарифів. Міський голова та члени виконкому із розумінням поставилися до них та погодили.

Хочу зауважити, що ці тарифи стосуються споживачів лише другої групи (бюджетні організації, установи та госпрозрахункові підприємства). Вони діють з 15 квітня, але так як опалювальний сезон закінчився, то почекаємо до 15 жовтня.

- В якому стані сьогодні перебувають теплопостачальні мережі?

- Однозначно сказати не можу, - як-де. Наприклад, ми обслуговуємо мережі, які перебувають на балансі гуманітарної гімназії. Там існує ціла низка проблем, тому заміна окремих ділянок трубопроводу просто необхідна.

Наразі по графіку проведення планового ремонту котельні міської лікарні по вулиці Мірющенка, 25В будемо займатися промивкою пластинчатих теплообмінників, фільтрів, баків, проведенням ревізії фільтрів хімводоочистки тощо. Кожен крок розписаний по днях.

По вулиці Софії Ковалевської проводитиметься ревізія газового обладнання, запірної арматури, автоматики, плануємо облаштувати санітарні зручності для операторів котельні, зробити зовнішній ремонт приміщення.

- Хто надаватиме кошти?

- Це питання потребує вирішення.

- Чи маєте на меті збільшити коло своїх споживачів?

- Звісно, що так. Ми й надалі плануємо розширятися, приймати в експлуатацію, на баланс та технічне обслуговування об’єкти. А, головне, вони можуть бути не лише в межах Рівного, а й по всій Україні.

Так що справ і задумів багато, але в цьому і полягає мета нашої роботи - безперебійно надавати якісні послуги із теплопостачання та здійснювати іншу допоміжну діяльність у сфері фінансового посередництва. Кому саме - покаже час.

23.04.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 23.04.2009p. 
На головну сторінку