Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №394 від 30.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Консультація

Які ж нігті вибрала б Клеопатра?

Жіночі руки - то дзеркало здоров’я, краси та душі жінки, вважає лікар-дерматовенеролог Рівненського обласного шкірвендиспансеру Людмила МАРЧУК, і провадить далі свою розповідь про сучасні тенденції у догляді за шкірою рук, нігтями, зокрема, мовиться про нарощування нігтів. (Початок - у попередньому числі Ракурсу Здоров’я):

- Ми зупинилися на питанні відмінності акрилу від гелю. Акрил - дуже міцний матеріал. Не токсичний і не має алергічних властивостей. При нарощуванні нігтів використовують акрил у вигляді порошку, який разом зі спеціальною рідиною перетворюється в густу, швидко загусаючу на повітрі масу. Головне - встигнути швидко і рівномірно її нанести. Нерівності та потовщення, які виникли в процесі нарощування, спилюють, а ніготь полірують. Акрилові нігті можуть служити три-чотири місяці. Виглядають вони досить природньо. Акрил рекомендують людям, що ведуть активний спосіб життя, з міцними і здоровими нігтями. Часто акрил вибирають для нарощування нігтів на ногах. І, що важливо, акрилове покриття легко знімається. Досить видалити вільний край, а потім опустити пальці в спеціальний розчин, що розчиняє акрил. До недоліків процедури нарощування нігтів акрилом можна віднести її тривалість (дві-три години), сильний запах компоненту. А також при використанні ацетоновмісних рідин для зняття лаку нігті втрачають блиск.

Нарощування гелем більш природне: з блиском, що не змивається. Розподіляється на нігтях більш рівномірно, не потребуючи спилювання. Проте процедура нарощування гелем більш трудомістка. Щоб висушити гель, необхідно використовувати спеціальну УФО-лампу. Проте це і своєрідний плюс - вплив ультрафіолету сприятливо позначається на нігтьовій поверхні. Гель же дозволяє нігтям “дихати”. Гелева технологія, безперечно, має як переваги, так і недоліки. Позбутися таких нігтів важко, позаяк необхідно спилювати. Зробити це може лишень майстер за допомогою спеціальних пилок і апаратних насадок. Такі нігті потребують частої корекції моделюючими засобами.

Утім, можна використовувати і змішану технологію, тобто, використовують і акрил, і гель.

Нарощування нігтів має ряд чітких протипоказів, як-от: грибкове ураження нігтів (нарощувати нігті можна лише після повного видужання). Механічні пошкодження нігтів і кутикули (саме тому процедуру манікюру необхідно провести як мінімум за 2-3 дні перед нарощуванням чи ж надати перевагу необрізному манікюру). Деякі захворювання травної, ендокринної, видільної систем, прийом антибіотиків, проходження хіміотерапії - позаяк штучні нігті просто не будуть триматися. А ще геть не рекомендовано при вагітності.

- Салонів краси й перукарень, де займаються нарощуванням нігтів, у місті сьогодні багато. Однак зазвичай жінки обирають перевірений, комфортний салон, здатний задовольнити будь-які забаганки стосовно зовнішності. А от про те, чи правильно і скільки разів обробляються робочі інструменти, мало хто замислюється.

А варто! Нині заразитися інфекційною недугою можна не лише при переливанні крові чи при медичних маніпуляціях, а й у кабінеті стоматолога, косметолога, манікюрниці тощо. І тому всі фахівці, які працюють у салоні, повинні мати документи, що підтверджують їхній фах, із сертифікатом державного акредитованого навчального закладу.

30.04.2009Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2009p. 
На головну сторінку