Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №394 від 30.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Всім вистачить

Шановні пенсіонери, без паніки - гроші будуть

Пенсіонери всієї України та й Рівненської області, зокрема, можуть спати спокійно - фінансування й виплата пенсій відбуваються в повному обсязі та згідно зі встановленими графіками. Про це нещодавно заявив, перебуваючи на Рівненщині, голова Пенсійного фонду України Олексій ЗАРУДНІЙ. Після виплат за поточний місяць Пенсійний фонд розроблятиме резерв коштів на травень. Цьогорічний пенсійний бюджет складає півтори сотні мільярда гривень, і пан Зарудній переконаний, що цього цілком достатньо, аби виконати всі завдання 2009-го року.

Незважаючи на райдужну перспективу, яка вимальовується зі слів голови, проблеми у пенсійній системі таки є. Наприклад, найбільшим боржником Пенсійного фонду в місті Рівне й досі залишаються підприємства житлово-комунальної галузі міста. Станом на 1 квітня становив вже 4,7 мільйона гривень, що, між іншим, складає більше 36 відсотків від загального.

Іншими, не менш дошкульними, проблемами залишаються збільшення кількості безробітних та виплачування заробітної плати в конвертах, тобто, без відрахування до бюджету.

Що ж до підвищення пенсій, то про це мова також йде, проте лише у теоретичній площині. “Цьогорічна економічна криза стала на шляху Пенсійного фонду, це явище відбулося наступним чином: вона не дозволила говорити нам про такі поняття, як підвищення чи зростання пенсії, які відбулися минулого року. Але наразі немає такої критичної ситуації, щоб переживати про невиплату пенсій”, - зазначив Голова Пенсійного фонду України.

30.04.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2009p. 
На головну сторінку