Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №398 від 29.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої!

Володимир Кучер біля землянки, де переховувався підозрюваний

Школярі допомогли затримати вбивцю

Вся Україна має довідатися про вчинок двох рівненських школярів - дев’ятикласника Григорія ТРОНЕВИЧА та семикласника Володимира КУЧЕРА. Вони допомогли правоохоронцям затримати підозрюваного у подвійному вбивстві - стареньких матері й доньки, яке сталося у селі Дерев’яне Рівненського району.

Пожежа з потерпілими чи подвійне вбивство?

“Зріст 170 сантиметрів, обличчя кругле, міцної статури, сутулий, волосся із залисинами, на вигляд 60-65 років. Був одягнений у...” Саме такі дані через декілька днів після жахливої події у Рівненському районі облетіли Рівненську область. Місцеві правоохоронці навіть звернулися до колег з інших областей і громадськості, сподіваючись з їх допомогою розкрити вбивство 93-річної Марії та 71-річної Ніни з села Дерев’яне, яке спочатку видалося очевидцям звичайною пожежею.

Нагадаємо, що 22 квітня сусіди повідомили про пожежу в будинку, де мали знаходитися дві літні жінки. Їх тіла невдовзі знайшли, однак під час обстеження з’ясувалося, що підпал оселі - це своєрідне “маскування” іншого жорстокого злочину.

Про того, хто міг вчинити цей злочин, правоохоронці невдовзі дізналися. Це був 69-річний племінник господині будинку Петро, який мешкав з Марією та Ніною декілька останніх тижнів. За однією із версій, чоловік міг скоїти злочин, аби заволодіти грішми своїх родичів, за іншою - конфлікт міг спалахнути на грунті неприязних стосунків. Отож, Петра почала шукати міліція.

І ось 17 травня до чергової частини Рівненського райвідділу міліції зателефонували двоє хлопчаків і розповіли, що знайшли підозрюваного у подвійному вбив-стві. Більше того, вони знайомі з ним уже майже місяць...

Бідолашного “бомжа” поселили у землянці

- Виявилося, що увесь цей час підозрюваний Петро переховувався в Рівному, - розповідає Марина НОНКА з ВЗГ УМВС. - Він облюбував лісопосадку поблизу залізничної станції “Басів Кут”. Саме там чоловіка вперше й побачили двоє товаришів Григорій та Володимир.

- Коли побачили діда, який лежав, вирішили, що хтось прийшов переночувати, - розповідає Григорій Троневич. - Але дід з’являвся часто, і ми почали з ним спілкуватися. Він казав, що донька та зять почали пиячити і вигнали його з квартири. Потім він попросив у нас картоплі, хліба, хто що може принести... Дивлячись на нього, навіть не можна було подумати, що він міг вбити двох жінок...

Хлопці мало не щодня навідувалися до свого нового знайомого, який назвався Петром Івановим з мікрорайону Ювілейний, що у Рівному. Приносили попоїсти, а, дізнавшись, що йому немає де ночувати, запропонували поселитися у “своїй” землянці, яку викопали ще три роки тому. Згодом, щоправда, яму засипали, та для діда розчистили знову. Безпритульний чолов’яга часто кудись зникав, а потім з’являвся з нехитрими пожитками - одягом, матрацом та іншими речами. Невідомо, скільки б це тривало, якби одного дня Володимирові не потрапила до рук газета з фотографією Петра Рачкелюка.

- Сказав мамі, що йду гуляти, а сам побіг розповісти про це хлопцям, - пригадує Володимир. - Ми відразу зателефонували до міліції.

За словами Григорія, йому відразу стало моторошно, але друзі повернулися до діда і вирішили його “пильнувати”. Коли ж останній побачив міліцію, хотів було тікати, та одумався...

За словами начальника Рівненського РВ УМВС Петра ЄЗГОРА, Петро Рачкелюк заарештований і перебуває в слідчому ізоляторі.

“Зоряний час” двох рівненських школярів

25 травня у двох школах Рівного, №6 і №14, було гамірно, як у вуликах. На урочисті лінійки сюди завітали начальник УМВС України в Рівненській області Ярослав Голомша, його заступник Юрій Михальчук та начальник Рівненського райвідділу міліції Петро Єзгор. Із величезним задоволенням вони вручили нагороди учневі 9-А класу ЗОШ №6 Григорію ТРОНЕВИЧУ та семикласнику ЗОШ №14 Володимиру КУЧЕРУ. Наказ УМВС №239, який надовго запам’ятається “винуватцям” дійства, їх рідним, друзям та й обом шкільним сім’ям, озвучив Юрій МИХАЛЬЧУК: “За надання дієвої допомоги органам внутрішніх справ у виявленні особи, що перебувала в розшуку за вчинення особливо тяжкого злочину, наказую нагородити...”

29.05.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.05.2009p. 
На головну сторінку