Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №399 від 04.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ринок праці

Пошук роботи - це також робота

Такої думки притримується директор кадрового агентства “Консалт Партнер” Людмила КУШНІР.

- Перед тим, як розпочати пошуки вакансій, потрібно проаналізувати, що відбувається на ринку праці, - зауважує фахівець. - До вирішення цього питання потрібно підійти достатньо зважено. Насамперед, підготувати резюме, проаналізувавши, яку конкретно роботу ви шукаєте. Слово “будь-яку” - неприйнятне. Після цього варто звернутися до агентства, однак перед цим дізнатися, скільки часу воно працює на ринку.

І Людмила Кушнір розуміє, про що говорить, - адже саме її кадрове агентство першим з’явилося в Рівному 10 років тому. Все розпочалося з того, що його майбутні співзасновниці залишилися без роботи. У цей час в Києві проходила спеціалізована виставка “Навчання та робота”, куди жінки потрапили майже випадково.

І вже незабаром у Рівному розпочало діяльність “Консалт Партнер”. Починали з працевлаштування, а з 2001 року агентство стало рекрутинговим (пошук та підбір персоналу). Послуги для кандидатів є безкоштовними, їх оплачує роботодавець.

Зараз серед клієнтів агентства такі потужні підприємства, як ВАТ “Волинь-цемент”, група компаній “Континіум”, Любомирський вапняно-селікатний завод тощо. Приємно, що дехто з’являвся у “Консалті” спочатку як кандидат, а згодом - як роботодавець.

- Паралельно агентство займається міжнародною молодіжною програмою U-PAIR, - говорить пані Людмила, - за якою протягом 10 років до Австрії та Німеччини поїхало близько 400 молодих людей, деякі з них залишилися там працювати. Один юнак навіть закінчив університет у Німеччині й працює у посольстві. Ці люди зуміли реалізувати свої шанси.

Найбільш неприємним для свого агентства Людмила Кушнір вважає те, що є фірми, які беруть плату за пошук роботи і не виконують своїх зобов’язань, чим дискредитують діяльність інших агентств.

04.06.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 04.06.2009p. 
На головну сторінку