Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №400 від 11.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Автоспорт

Білоруські віражі

Білоруські віражі

6 червня 2009 року в Білорусії відбулися змагання інтернаціональної ліги з автоспідвею на кубок “Роберт Бош” між збірними Білорусії та України. Українські автогонщики достойно представили свою країну на змаганнях, хоч і не привезли жадану перемогу.

Подолавши тяжку подорож з України до Білорусії, українські гонщики разом зі своїми автомобілями, попри складні погодні умови, прибули на трек “Заря” в передмісті Мінська. Українську збірну представили як досвідчені гонщики - Микола Пелешок, Сергій Миронюк, Юрій Потапчук, Олександр Ламаш, так і молоді спортсмени - Ярослав Крищук, Віталій Андрійчук, Сергій Бондарець та 7 автомобілів. Учасники не робили передчасних висновків, але з їх облич було зрозуміло, що вони приїхали показати свої можливості і здобути неоціненний досвід для подальшої автоспортивної кар’єри.

Протистояння гонщиків з України та Білорусії розпочалися ще з першого заїзду, і чим далі розвивалися події на треку, тим ситуація ставала все цікавішою. Перші сім заїздів команди почергово виборювали лідерство, а вже після восьмого білоруські гонщики не поступалися передовим місцем у заліковій таблиці. Кульмінаційним став 10 заїзд, в якому при входженні у віраж білоруський гонщик Сергій Лапицький зачепив автомобіль українця Олександра Ламаша, тим самим призвівши до перекидання автомобіля на дах. На щастя, для гонщика з Рівне все обійшлося добре. Останні 3 заїзди були переломними, але не на користь збірної України. З рахунком 57:50 господарі змагань вибороли перемогу у своїх гостей.

За словами президента Національної Ліги Автоспідвею С.ПЕЛЕШКА, українська збірна показала чудові результати, незважаючи на те, що представлена здебільшого молодими гонщиками, яким просто необхідно брати участь у змаганнях такого рівня, і вони показали, що в Україні є потенціал для розвитку такої автоспортивної дисципліни, як автоспідвей.

Власне кажучи, майстерності управління автомобілем нашим гонщикам не бракує, а ось у технічних характеристиках автомобілі поступаються білоруським. Можливо, це і було головною причиною поразки.

Без перемоги, але з чудовим настроєм і захоплюючими враженнями від гонки українська збірна з автоспідвею поверталася в Україну, де й продовжить свої наполегливі тренування, щоб восени прийняти білоруських гонщиків у своїй країні.

11.06.2009Оксана СТАДНІЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 11.06.2009p. 
На головну сторінку