Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №401 від 18.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ноу-хау

Сіль рятує життя

Сіль рятує життя

На Рівненщині з’явилася унікальна соляна шахта, аналоги якої є лише в Криму. Відтепер дітки, які відпочивають у дитячому санаторно-оздоровчому комплексі “Електронік-Рівне”, що в с.Олександрія Рівненської області, зможуть не лише гарно та змістовно відпочити, насолодитися чудовим повітрям, а й покращити стан щитоподібної залози.

А допоможе в цьому - спеціальна галокамера або так звана соляна шахта. Загалом соляні печери - один із найдавніших аеротерапевтичних методів лікування. Його історія нараховує понад дві з половиною тисячі років. Протягом цього часу люди використовували, а нещодавно й відтворили їх унікальні природні якості.

Галокамера в “Електроніку” - це спеціально обладнане приміщення, збудоване із кристалічної солі натрію, яке призначене для лікування та профілактики захворювань верхніх дихальних шляхів. Відвідування соляної шахти буде корисне хворим на астму, бронхіти, трахеобронхіти, реніти, полінози, усі види екзем, нейродерміти, вегетодистонію. Крім цього, перебування у галокамері зміцнює нервову та імунну системи, покращує сон, знімає стрес.

Як розповів директор КП ДСОК “Електронік-Рівне” Володимир ГЕРШУН, на спорудження спелеошахти площею 20 квадратних метрів пішло 12 тонн солі із Сакського озера (Крим), загалом на її облаштування використали 178 тисяч гривень.

Керівництво закладу обіцяє, що невдовзі оздоровитися у галокамері зможуть не лише діти, які відпочивають в “Електроніку”, а й мешканці області. Вартість одного сеансу коштуватиме до 20 гривень, а щоб отримати результат, потрібно пройти не менше десяти таких сеансів.

Окрім соляної шахти, у нинішньому році в КП ДСОК “Електронік-Рівне” розпочали свою роботу клінічна лабораторія та кабінет парафінотерапії для лікування опорно-рухової системи. Директор закладу сподівається, що до “Електроніка” вдасться приєднати приміщення непрацюючого вже кілька років санаторію “Відродження”. Це дало б змогу створити потужну медичну базу та розширити спектр медпослуг, які надаються дітям.

18.06.2009Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 18.06.2009p. 
На головну сторінку