Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №201 від 18.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Лаба обігрує першу лігу

Перед тим, як розповідати про перебіг подій у звітному матчі, слід зробити невеличкий екскурс у історію протистояння команд. Два роки тому “Верес” уже зустрічався з “Енергетиком” на цій же стадії кубкових змагань. Тоді впевнену перемогу здобули представники Івано-Франківщини, але, через участь у їх складі незаявленого гравця, результат матчу було анульовано, й далі пройшли рівняни. Вважалися гості фаворитом протистояння і цього разу, адже, що б там не говорили, у Рівне приїхала команда першої ліги.

“Верес” - “Енергетик” 2:1 (1:0).

13 серпня. Рівне. Стадіон “Авангард”. 1100 глядачів.

Судді: С.Лисенчук (Київ), В.Кравченко (Львів), М.Левко (Чернівці).

“Верес”: Сікальський, Матиюк, Шевчук (Рудай, 52), Литвинчук, Коломієць, Федорчук, Никончук (Гаркуша, 89), Ткачук (Дацко, 56), Вознюк, Васильєв, Дева. Тренер: Роман Лаба.

“Енергетик”: Хомин, Соколенко, Русановський, Лакомський (Стеф’юк, 82), Лук’янов, Кикоть (Ципердюк, 46), Худзик, Пуга (Калапач, 43), Долотко, Деревльов, Федик. Тренер: Михайло Савка.

Голи: Хомин (12, у власні ворота), Никончук (56), Деревльов (86). Попередження: Деревльов (24), Соколенко (32), Матиюк (50). Вилучення: Соколенко (45+1, повторне попередження).

Вже з перших хвилин стало зрозуміло, що бурштинський “Енергетик” не надто підсилився з часу свого підвищення у класі, й у “Вереса” є всі шанси, щоб перемогти цю команду. Відчули це й рівненські гравці, які одразу заволоділи перевагою і повели наступ на ворота гостей. Уже перший небезпечний епізод біля воріт гостей закінчився для рівнян успіхом - на 12-й хвилині, після кутового справа, виконаного Федорчуком. Помилки припустився голкіпер бурштинців Хомин - злякавшись Деви, котрий пішов у боротьбу, він самостійно закинув м’яч у власні ворота. Після цього Дева мав чудову нагоду подвоїти рахунок, але не зміг переграти воротаря, вийшовши з ним віч-на-віч. Відповідали гострими контрвипадами й гравці “Енергетика”. Підступно пробивав Деревльов - Сікальський виявився на місці. На побачення з Сікальським вийшов Долотко, але знову не зміг його переграти. Після відкидки назад Пуги пробивав Федик - трохи вище.

Велике бажання відігратися зіграло злий жарт з “Енергетиком” - у доданий до першого тайму час вчергове порушив правила проти Никончука Соколенко. Арбітр матчу без вагань показав грубіянові жовту картку, котра стала для того другою й автоматично перетворилася на червону.

Другий тайм розпрочався з

наступальних дій у виконанні “Енергетика”, та наші гравці швидко остудили палких представників першої ліги, забивши їм удруге. Андрій Федорчук, який взяв безпосередню участь в обох забитих м’ячах, і, на думку автора цих рядків, був цього дня кращим у складі “Вереса”, виконав націлену передачу з правого флангу. Удар Никончука головою був влучним - 2:0. Хвилини, які залишилися до фінального свистка, знову ж таки пройшли біля воріт “Вереса”, але впевнена гра нашого захисту на чолі з досвідченим ліберо Сергієм Вознюком, якого знову перевели у захист, не дала змогу “Енергетику” сворювати щось небезпечне. Якщо, звісно, не рахувати кількох моментів у виконанні Деревльова. Нападник гостей перекинув м’яч через Сікальського, та на заваді став Литвинчук - Сергій підстрахував свого голкіпера, винісши головою м’яч з порожніх воріт. І все ж, на 86-й хвилині Деревльову вдалося досягнути свого - в штрафному майданчику господарів виникла “пожежа”. Після кількох невдалих навісів м’яч знайшов голову форварда і опинився у воротах - 2:1. Та цей факт не дуже засмутив уболівальників, адже “Верес” вийшов до наступного раунду змагань, обігравши на своєму шляху команду першої ліги.

Матч 1/16 фіналу “Верес” проведе на власному стадіоні. Його суперником буде клуб вищої ліги “Закарпаття” (Ужгород). Гра відбудеться 21 вересня.

А наступну зустріч чемпіонату рівняни проведуть 20 серпня у селищі Щасливе поблизу Києва, де зустрінуться з дебютантом другої ліги, командою “Княжа”.

18.08.2005Павло ДУТКО



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2005p. 
На головну сторінку