Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №404 від 09.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Діалог із громадою

З думкою про майбутнє

З думкою про майбутнє

Зі своїми наболілими проблемами прийшли на зустріч до міського голови Рівного Володимира Хомка сім’ї, в яких виховуються прийомні діти.

Загалом у нашому місті вже є два будинки сімейного типу та чотири прийомних сім’ї, в яких ростуть 27 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Як зазначила заступник міського голови, депутат облради від БЮТ Галина КУЛЬЧИНСЬКА, ці люди роблять справжній подвиг, адже, щоб наважитися на таку справу, потрібно мати “великі душевні сили, натхнення і Боже благословіння”.

Тож міська влада таких людей всіляко підтримує. Так, міський голова, використовуючи досвід Тернопільської міської ради, запропонував винести на сесію міської ради питання про оплату у наступному році цими сім’ями комунальних послуг за рахунок міського бюджету.

Оскільки міська влада не в змозі вирішити абсолютно усі проблеми будинків сімейного типу, то буде шукати спонсорів або шефів, які могли б надавати посильну допомогу. На переконання Володимира Хомка, до цієї благодійної справи потрібно залучити якомога більше людей.

Допомогти цим сім’ям вже зголосилися директор зоопарку Олег Павлюк та директор кінопалацу “Україна” Сергій Дем’янков. Відтепер вихованці дитячих будинків сімейного типу та дітки з прийомних сімей зможуть переглядати фільми та відвідувати зоопарк безкоштовно.

Прохань було багато, та задовольнити їх усі важко. Міський голова гарантував закласти на наступний рік кошти у міський бюджет на три речі: на оплату комунальних послуг, поточний ремонт помешкань та оздоровлення сімей. Поки що залишається відкритим найгостріше питання – забезпечення житлом дітей-сиріт після досягненнями ними повноліття. Влада шукатиме шляхів вирішення цієї проблеми, вивчаючи досвід інших міст України.

Сподіваючись на допомогу влади та добрих людей, батьки-вихователі та прийомні батьки не сидять, склавши руки, а намагаються спільно вирішити свої проблеми.

Як розповіла Інна НОВОСАД, яка окрім двох власних дітей разом із чоловіком виховує десятеро дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, у нашому місті діє спілка батьків-вихователів “Промінь надії”, що об’єднала 18 будинків сімейного типу та 38 прийомних сімей Рівненщини. Мета цієї спілки - якомога більше допомогти одне одному.

- На базі нашого об’єднання ми створили клуб “Велика родина”, разом вирішуємо різні питання, запрошуємо спеціалістів, організовуємо сімейні табори, в яких могли б відпочити і батьки, і діти. Зараз перед спілкою стоїть питання оренди приміщення, в якому ми могли б збиратися - розповідає пані Інна.

Володимир Хомко пообіцяв посприяти і цьому. Наступну зустріч із батьками-вихователями та прийомними батьками міський голова планує провести перед Новим роком.

09.07.2009Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 09.07.2009p. 
На головну сторінку