Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №201 від 18.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Справи чиновницькі

Собчука взяли під варту

Минулої п’ятниці правоохоронці взяли під варту начальника управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому Юрія Собчука, який підозрюється в нецільовому використанні бюджетних коштів.

З цього приводу міський голова Віктор Чайка скликав журналістів, щоб висловити свою думку щодо арешту одного із його заступників.

- Я впевнений, що Юрій Собчук не брав цих грошей, а мова йде про суму 260 тисяч гривень, - говорив на прес-конференції пан Чайка. - Це черговий тиск окремих впливових осіб на міську владу.

Справа в тім, що у 2002-2003 роках за сприяння Собчука було виділено бюджетні кошти на інвентар для будівництва асфальтного заводу. Були також куплені бензопилки, газонокосарки на певну суму, але правоохоронці підозрюють пана Собчука, що він допустив перевищення бюджетних асигнувань.

після арешту в Собчукарізко погіршився стан здоров’я, тому судові засідання перенесено на невизначений строк. Нині начальник управління житлово-комунального господарства перебуває у міській лікарні в кардіологічному відділенні. Лікарі, зважаючи на критичний стан здоров’я пацієнта, категорично забороняють поки що його турбувати.

А тим часом на засіданні міськвиконкому його члени одностайно підтримали клопотання до міського суду щодо Юрія Собчука. Також члени міськвиконкому ініціювали звернення до Президента України Віктора Ющенка з приводу тиску на органи місцевого самоврядування на Рівненщині.

Коментуючи “справу Собчука”, прокурор Рівненської області Леонід ОРЕХОВСЬКИЙ повідомив, що ніяких так званих “політичних” замовлень прокуратура не виконує. Відповідно до результатів перевірки компетентних органів, було зафіксовано ряд порушень, які й стали підставою для відкриття кримінальної справи.

18.08.2005



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2005p. 
На головну сторінку