Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №416 від 01.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Заборгованість понад 9 мільйонів

Ще 1 вересня заборгованість по виплаті заробітної плати у Рівному складала більше 9 мільйонів гривень. При цьому 91 відсоток боргу припадає на економічно активні підприємства, 7,4 - на суб’єкти господарювання міста, 1,6 - на економічно неактивні підприємства, які призупинили виробничо-господарську діяльність.

По Рівному людей возили

У своєрідний спосіб у місті вирішили відсвяткувати міжнародний день туризму. Спільно з однією із місцевих турагенцій рівненські чиновники організували для всіх бажаючих безкоштовну екскурсію містом. Місце відправлення - майдан Незалежності, кінцева зупинка - пам’ятник “Жертвам фашизму”. Екскурсію проводила науковий співробітник краєзнавчого музею.

“Свобода” проти кланів

Лідер всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Тягнибок провів на майдані Незалежності мітинг під назвою “Воля нації проти сваволі кланів”. За його словами, майбутнє держави - за молодим поколінням, ровесниками незалежності.

Біля “Хіміка” буде стадіон

Депутат Рівненської міської ради Олександр Нестерук вирішив побудувати на Ювілейному футбольне поле зі штучним покриттям. Точніше, він реалізовує запропоновану владою ідею. Гроші, зізнається депутат - не головне, нарешті діти отримають можливість спокійно на нормальному полі поганяти м’яча.

Замість дитячого майданчика - багатоповерхівка?

У Рівному між владою та мешканцями назріває конфлікт. Жителі будинків на Струтинської,8 та Пухова,17 не хочуть бачити у своєму дворі ще однієї багатоповерхівки. Кажуть навіть про можливий пікет під стінами зали засідань Рівненської міської ради, де обговорюватиметься виділення земельної ділянки під будівництво.

Маршрут до Басового Кута змінять

Найближчим часом змінять маршрути мікроавтобусів, які возять пасажирів до Басового Кута. Мешканці масиву скаржаться, що кількості маршруток недостатньо, а система їх пересування - непродумана. Натомість перевізники зазначають, що рейси - збиткові, і їздити ними не хочуть.

Щоб покращити ситуацію, вирішили подовжити маршрути, аби буси забирали людей із більш людних місць.

Купуємо тролейбуси б/у

Наразі з’явилася можливість придбати два тролейбуси “Skoda”, які вже були у використанні. Однак за словами міського голови Рівного Володимира ХОМКА, вони знаходяться у досить хорошому стані. На думку членів комісії, це придбання дасть можливість хоча б трохи послабити навантаження на існуючий автопарк тролейбусного управління.

Платники звітуються електронно

Станом на 28 вересня 2009 року вже 1796 платників ПДВ (95 відсотків) подали податкову звітність в електронному вигляді. За допомогою e-mail відзвітувались - 230 платників, на дискеті - 1566.

01.10.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 01.10.2009p. 
На головну сторінку