Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №419 від 22.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лист

Субсидії - як їх отримати

У редакцію газети “РР” звернулися читачі з проханням пояснити, які категорії населення мають право отримувати пільги на сплату комунальних послуг.

Ситуацію прокоментувала заступник начальника управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Рівненської міської ради Ніна БОЛІЩУК:

“Пільги на отримання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг надаються:

• непрацюючим громадянам, які здійснюють догляд за інвалідами;

• фізичним особам, які надають соціальні послуги;

• сім’ям із дітьми, які після досягнення повноліття продовжують навчатися в державних освітніх закладах.

Для одиноких непрацездатних громадян пільги призначатимуть на підставі клопотання територіального центру. Якщо розмір плати за житлово-комунальні послуги перевищує для пенсіонерів 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу, а для сім’ї - 20 відсотків, то такі категорії громадян мають право на призначення житлової субсидії”.

Проте субсидії не призначатимуть громадянам в разі, коли будь-хто із членів їх сім’ї протягом року перед зверненням за призначення субсидії придбав майно, інші товари довгострокового вжитку, або користувався послугами на суму, яка перевищує 10-тикратну величину прожиткового мінімуму для його родини.

Звертаючись за призначенням житлових субсидій, громадяни заповнюють декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, і погоджуються на перевірку наданої інформації. До прийняття рішення про призначення субсидії державними соціальними інспекторами вибірково проводитимуться обстеження матеріально-побутових умов проживання заявників. Якщо під час обстеження виявлено не зазначені у декларації джерела існування сім’ї, субсидії за цим зверненням не призначать.

22.10.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.10.2009p. 
На головну сторінку