Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №419 від 22.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Актуально

Вистраждане тепло:

опалювальний сезон таки розпочався

15 жовтня опалювальний сезон у Рівному, частково і з великими труднощами, таки розпочався. Щоправда, ще зранку міський голова Володимир ХОМКО відмовлявся від будь-яких заяв щодо цього: “Я людина не забобонна, але говорити наперед не люблю. Лікарні та дитячі садки на підставі мого розпорядження вже почали опалювати. Заради опалювального сезону ми не спимо вже близько двох тижнів”.

Перепоною до початку опалювального сезону була й заборгованість “Теплотранссервіс” перед НАК “Нафтогаз”. Поточний борг міста за блакитне паливо складав 42 мільйони гривень. Тому “Нафтогаз” поставив вимогу - як мінімум, 10 мільйонів гривень мають бути сплачені. Депутати Рівнеради дозволили “Теплотранссервісу” взяти банківський кредит на поточні потреби у розмірі 13 мільйонів гривень, 10 з яких передбачалися для зменшення поточної заборгованості.

Однак очікуване тепло того дня діждалися не всі мешканці міста. Із 38 котелень було запущено лише 21. Дещо затягнувся початок роботи двох котелень на вул.Київській,6 та вул.Соборній, 225К.

Тому до завершення відпрацювання технологічних режимів опалення всіх об’єктів та житлових будинків міста, протягом двох наступних вихідних, 17-18 жовтня, за вказівкою міського голови, персонал теплопостачальних підприємств та ЖКП працював без вихідних. І вже в понеділок гарячі батареї мали у своїх домівках усі.

У деяких рівненських оселях ванну почали приймати вже з вівторка 20 жовтня. Однак графіків подачі гарячої води й досі немає. Відомо те, що мешканці будинків, підключених до ТЕЦ на вул.К.Володимира (масив “Північний” та центральна частина міста), матимуть її частіше від інших.

Що ж до початку опалювального сезону в інших населених пунктах області, то станом на 19 жовтня він стартував на 96 відсотків. Об’єкти соціальної сфери обігрівають скрізь, крім Костополя. Там вирішили зекономити на навчальних закладах, відправивши дітей на канікули. “Без лімітів на газ залишився Рівненський район, проте зараз над цим працює обласна влада”, - розповів начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Олександр СЕРГІЄНКО.

22.10.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.10.2009p. 
На головну сторінку