Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №422 від 11.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відкрито

Віктор Матчук: “До епідемії потрібно ставитися без паніки”

Віктор Матчук: “До епідемії потрібно ставитися без паніки”

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віктор Матчук вважає, що широко і масово говорити про спад епідемії грипу поки що не можна: до епідемії потрібно ставитися без страху, але з повагою - від цього залежить здоров’я і життя людей. Про це Віктор Матчук повідомив сьогодні, 11 листопада, у прямому ефірі радіостанції “Ера ФМ”.

- Протягом останніх днів минулого тижня в області відзначалася позитивна динаміка - щодня зменшувалася кількість захворілих мешканців області, однак за останні два дні спостерігаємо збільшення кількості нових випадків захворюваності на грип та ГРВІ, - повідомив голова ОДА. - Від початку епідемії люди вкрай гостро відреагували на інформацію про наступ смертельної епідемії - почалась паніка, усе повимітали з аптек, масово зверталися до лікарів, - коли ж почала ширитись інформація, що захворюваність пішла на спад, люди самозаспокоїлись - зменшилась кількість людей у марлевих пов’язках, вони почали менше слідкувати за собою та за своїм здоров’ям і ми отримали в динаміці зворотній ефект, - вважає Віктор Матчук.

Крім того, голова ОДА повідомив, що впродовж вчорашнього дня в області зареєстровано 3013 нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, та, на жаль, зареєстровано ще один смертельний випадок. Разом з тим керівник Рівненщини зауважив, що в області є й позитивні тенденції - з кожним днем збільшується кількість людей, котрі вже пройшли через захворювання та одужали - за минулу добу це 2222 людини, два дні тому їх кількість становила 750 осіб.

11.11.2009За інформацією прес-служби Рівненської ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 11.11.2009p. 
На головну сторінку