Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 19.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Стосується кожного

Громаду Рівного зрадили!

Заява Центру соціальних ініціатив “Громадська варта”

Допрацювалися! 90 мільйонів гривень боргу! Додумалися - передати в оренду (фактично продати) котельні, теплопункти чернігівським бізнесменам! Абсурд! А, може, спланована акція? До речі, років шість тому намагалися купити, взяти в концесію на 49 років комунальне майно. Ці борги - це шлях до повного банкрутства та “прихватизації”. Громада Рівного не уповноважувала владу здавати місто, як після облоги.

Чому такі борги?

1. Некомпетентність, бездарність керівництва теплопостачальних організацій.

2. Неплатоспроможність споживача через завищені тарифи.

3. Недовіра споживача: споживач знає, що його “обдирають, як сидорову козу”, будуючи собі царські хороми.

4. Тарифи непрозорі: споживач не знає, за що і скільки реально треба платити.

5. Тотальне розкрадання за різними тіньовими схемами.

Приватник хоче не борги повернути, а отримати прибуток, поживитися - це аксіома! За рахунок кого? За рахунок споживачів, громади міста Рівне.

Котельні, теплопункти - майно рівнян. У громади потрібно питати дозволу на оренду чи продаж, а керівники міста найняті громадою для управління цим майном. І знову ж: у Рівному є свої фахівці (можливо, навіть кращі), які наведуть лад і зменшать тарифи. Чужі тільки обкрадуть! 20 лютого 2007 року міська рада за ініціативою фракції БЮТ зменшила тарифи на 8 відсотків. І цього року депутати-бютівці виступали проти підняття тарифів. Та до них не дослухалися, керуючись нібито економічною обґрунтованістю такого підвищення. Та, запевняю Вас, тарифи можна зменшити. Для цього необхідно провести організаційно-структурні, технічні та фінансовогосподарські заходи. Цей висновок зроблено за 20-річного мого досвіду роботи в теплоенергетиці - від інженера до начальника цеху, в тому числі 10 років у “Комуненергії” - “Теплотранссервісі”.

Якщо у відрі дірка, то скільки води туди не наливай, воно не наповниться. Скільки не підвищуй тарифи, борги не зменшаться, бо кудись гроші течуть. Це не вихід. Настане час, коли люди перестануть зовсім платити, а відповідатиме міський голова. Всі суфлери порозбігаються, як щурі з тонучого корабля. Від такого керівництва програє громада.

Звертаємося до міського голови Рівного пана Хомка: Володимире Євгеновичу, схаменіться!

Ми пропонуємо Вам та депутатам міськради наступне:

1. За катастрофічний стан у житлово-комунальній сфері міськвиконком розпустити, обновити його склад, провести спеціальне засідання міськвиконкому щодо реформування ЖКГ міста.

2. Оголосити конкурс на посаду керівника теплопостачальної організації. Головна вимога - зменшити тарифи на опалення та гарячу воду.

3. Заборонити міськвиконкому необґрунтовано підвищувати тарифи.

4. Відхилити ганебну аферу щодо передачі чернігівським бізнесменам теплоенергетичного майна міста. Це ганьба! Це зрада інтересів громади Рівного!

5. Скасувати незаконне підвищення тарифу на квартплату.

19.11.2009Василь ЦИНКО, голова “Центру соціальних ініціатив “Громадська варта”



Рівне-Ракурс №10 від 19.11.2009p. 
На головну сторінку