Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №425 від 03.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Позачергова

Вето Хомка не подолали

Перше вето, накладене міським головою Володимиром ХОМКОМ на нещодавно прийняте рішення депутатів Рівнеради, залишилося неподоланим. Мова йде про земельну ділянку поблизу торгового центру “Чайка”, яке дали в оренду на 10 років 12 листопада. Вже за кілька днів на позачерговій сесії це рішення скасували.

Накладаючи вето, міський голова керувався несподівано отриманою інформацією - ТОВ “Рівнеспецбудінвест”, власник “Чайки” проходить процедуру банкрутства. У ході перевірки з’ясувалося, що земля, на якій знаходиться “Чайка”, - а це 4,3 гектара, має тепер іншого власника - “Svedbank”, в якого “Рівнеспецбудінвест” лише орендує земельну ділянку.

“Для того щоб запобігти розмовам про усілякі інсинуації і правові колізії, які нібито створює влада по відношенню до майна і людей, я заветував рішення”, - пояснює Володимир Хомко. - Ми не проти і надалі передати цю земельну ділянку в оренду. Тому розмірковуємо, як убезпечити територіальну громаду міста і отримати кошти. Мова йде не про податок, а лише про оренду. Тому ми хочемо здати ділянку в оренду тому, хто буде надійно платити гроші. Хоча й сума невелика, однак саме із таких часточок і складається наш бюджет”.

На думку начальника управління Держкомзему Рівного Романа ГРЕСЬКА, якщо орендна плата не надходитиме, влада може просто розірвати договір.

Цікавим є той факт, що за рік підприємство сплачує всього 5 тисяч гривень оренди за 15 соток. Однак оскільки ділянка використовується під автостоянку торгового центру, виставити її на аукціон чи здати в оренду іншому суб’єкту є досить проблематично.

Зважаючи на процедуру банкрутства “Рівнеспецбудінвест”, постає питання: чи з’явиться на вул. Гагаріна обіцяний автовокзал, який мало звести до кінця поточного року саме це підприємство.

“Я розмовляв з керівником фірми, - наголошує Володимир Хомко, - всі свої попередні наміри він підтверджує. Каже, що немає жодної загрози ані для “Чайки”, ані для майбутнього автовокзалу. Змінилися лише строки його будівництва. Тепер забудовник обіцяє здати автовокзал до 1-го кварталу 2010 року”.

03.12.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2009p. 
На головну сторінку