Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №425 від 03.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вголос

Тимошенко: “Таких, як Янукович, президентами не обирають”

З таким послужним списком, як у Віктора Януковича з його двома судимостями, у жодній країні світу в президенти не беруть. Про це заявила прем’єр Юлія Тимошенко у своєму виступі з нагоди Дня свободи та п’ятиріччя Помаранчевої революції.

“Не взяли в четвертому році. Не візьмуть і зараз, бо Україна не потерпить такого приниження. Хай ні в кого з нас не опускаються руки”, - наголосила Тимошенко.

Лідер БЮТ також відзначила, що “Янукович тоді так і не зрозумів: він не просто програв президентські вибори 2004 року, а саме тоді програв усі наступні, будь-які вибори. Адже в новій, “післямайданній” Україні такого президента просто ніколи не може бути…”.

Водночас Прем’єр-міністр запевнила, що, якби Майдан знову повторився, вона без вагань вийшла б туди першою, як і всі ті люди, які публічно каються в участі в Помаранчевій революції і стверджують, що “більше ніколи й ні за що”, також були б там.

“Бо так велить серце. Адже надія та віра ніколи й нікуди не зникають”, – сказала Юлія Тимошенко.

Як відомо, 22 листопада Україна відзначила 5-ту річницю Помаранчевої революції. При цьому політологи вказують на парадокс і трагіфарс у святкуванні цієї визначної дати Президентом Віктором Ющенком. Він полягає в тому, що та ніша, яку зайняв Ющенко під час нинішньої президентської виборчої кампанії, на думку політолога Олексія Гараня, розколює помаранчевий табір.

“Основні стріли Віктора Ющенка направлені проти Юлії Тимошенко, а тому розчищають шлях до влади Віктору Януковичу”, - підкреслює експерт.

Гарань також нагадує, що саме проти свавілля команди Януковича, яка намагалася переписати волю народу, й виступили мільйони українців.

“Ті, хто в 2004 році фальсифікували вибори, зараз роблять вигляд, що нічого цього не було: не було фальсифікацій, не було втручання Росії, не було спроби розіграти абсолютно недемократичний сценарій “наступника”, - зауважує політолог.

03.12.2009Сергій КОНОНЕНКО www.tymoshenko. ua, http://zadonbass.org



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2009p. 
На головну сторінку