Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №427 від 17.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Гуляємо до перших півнів

Члени Рівненського міськвиконкому дозволили розважальним закладам міста у новорічну ніч працювати до шостої години ранку. Таку пропозицію вніс начальник управління торгівлі та побутового обслуговування населення Рівненського міськвиконкому Ігор ОСТАПЕНКО. Депутати без заперечень і доповнень відразу підтримали колегу.

Дозвіл надаватимуть закладам громадського харчування, які мають окремі приміщення. Проте їхнім власникам потрібно укласти угоди про забезпечення правопорядку з міським відділом міліції.

Меблі виготовлятимуть інваліди

Рівненські можновладці зобов’язали керівників бюджетних установ та підприємств міської комунальної власності купувати вироби підприємств, організованих місцевими осередками Всеукраїнських товариств інвалідів.

До такої доброї справи заохотив депутатів член міськвиконкому Олег ХОМИЧ: “Чому б не допомогти людям з вадами зору? Наприклад, меблі для наших держустанов може виготовляти УТОС.”

Міському голові Володимиру Хомку припала до душі пропозиція пана Хомича: “Це чудове рішення, яке забезпечить додаткові робочі місця для людей з особливими потребами. А збут продукції поліпшить їхнє матеріальне становище”.

Цілуватись “на халяву” не вийде

Протягом наступного року студенти їздитимуть у міських тролейбусах за пільгами. На компенсацію проїзду з міської скарбниці виділять 1,427 мільйона гривень.

Пільги на проїзд студентам надаватимуться лише на період навчання. Під час канікул вони не діятимуть. Начальника КП “Рівнеелектротранс” Степана ЗАГИНЕЯ обурює, чому ж наша молодь у два літні місяці має за кошти громади їздити цілуватися.

У свою чергу заступник міського голови Сергій ВАСИЛЬЧУК наголосив: “Місто Рівне одне з небагатьох міст України, яке дало добро на пільговий проїзд студентів”.

Новий рік - у новому приміщенні

Свою адресу з наступного року планує змінити управління соціального захисту. Новим місцем дислокації може стати будівля на вулиці Драгоманова, поруч із другою поліклінікою. Міська влада змогла його відсудити і передати у комунальну власність.

Наша міліція нас береже

Начальник Рівненського міського відділу міліції Григорій ЗАРІЧНЮК, звітуючи перед міською владою, запевнив, що 2009 рік минув без серйозних ексцесів. Протягом року на теренах Рівного зареєстровано 2060 злочинів. “Злочинність у Рівному менша, ніж у наших сусідів із Луцька та Львова, а це тішить”, - сказав пан Зарічнюк.

Проте змінилися закони щодо притягнення злочинців до кримінальної відповідальності. Раніше злодіїв починали ловити за вкрадені 907 гривень. Тепер справу відкривають, починаючи із 60 гривень 80 копійок.

Ліквідатори отримали допомогу

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС комісія міськвиконкому надала адресну грошову допомогу у розмірі 100 гривень 15 інвалідам першої групи з числа ліквідаторів.

17.12.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 17.12.2009p. 
На головну сторінку