Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №427 від 17.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Приємні клопоти

Дамі – квіти, дітям – морозиво?

Дамі – квіти, дітям – морозиво?

Напередодні свята Миколая та Нового року найактуальніша тема - тема дитячих подарунків. Що ж таке цікаве подарувати діткам, щоб їм сподобалося? Гадаємо, що наші поради допоможуть вам у цьому непростому питанні.

Від народження до трьох років

Малюкам до півтора року даруйте брязкальця, гумові іграшки, пірамідки, кубики. “Хутрові” м’які цяцьки - передчасні, тому що малі діти все пробують “на зуб”. Гарний подарунок для 2-3-річної дівчинки - лялька. Не надто велика, до 35-40 см, з гумовими ручками-ніжками.

Для хлопчиків подарунок поза конкуренцією - машинка. Бажано грузовик із дверцятами, що відчиняються, та відкидним кузовом. Хоча син радітиме і іграшковому джипові, і мотоциклу, і кабріолету.

Гумові слони, коники, собаки, кішки тощо однаково популярні як у хлопчиків, так і в дівчаток. У цьому віці дітки починають цікавитися природою, тому їх потішить такий собі “зоонабір”.

Від трьох до п’яти

Для трирічної дитини основне заняття - гра. Вона вже здатна будувати будиночки з конструктора. А ще діти цього віку намагаються наслідувати життя дорослих: роблять спроби прасувати, “лікувати” та “годувати” ляльок. Тому актуальними будуть різноманітні іграшкові набори: посуд, меблі, “Лікар Айболить”, набір перукаря та інші. 3-5-річним діткам можна дарувати м’які іграшки. А якщо вони ще й “розмовляють” - це ще краще. За даними психологів, яскраві іграшки розвивають у дитини зір, а “розмовляючі” - слух.

Від п’яти до семи

Цей дитячий вік - зовсім не простий. І ось чому: батьки продовжують ставитися до свого чада, як до маленького, тоді як в дитсадку чи школі постійно підкреслюють, що “ти вже дорослий”. Однак є кілька універсальних подарунків, які підійдуть як “дорослим”, так і “маленьким”. Наприклад, ігрова приставка чи диск з комп’ютерною грою.

А от “потрібні” подарунки на кшталт нового портфеля, светра чи куртки дитина не оцінить належним чином. Гарним подарунком буде музичний інструмент - фортепіано, гітара чи скрипка - якщо ваша дитина виявляє інтерес до музики. Ідеальними для цього віку є мозаїка, конструктори, набори “Зроби сам” - ліплення, бісероплетіння, вишивка, фарби та пензлі.

Від семи до дев’яти

Діти цього віку більш посидючі, ніж дошкільнята, проте затримати їхню увагу на чомусь довше 40-50 хвилин буває складно. Тому не дивуйтеся, що ваш подарунок за годину дитина може “закинути”, а згадати - аж через тиждень… Все ще актуальними є комп’ютерні ігри, але намагайтеся дарувати не просто “стрілялки”, а розвиваючі програми, пов’язані з географією, ботанікою чи зоологією.

Від дев’яти і вище

Діти 9-12 років - дуже активні, полюбляють вивчати все нове. Саме тому мікроскоп, підзорна труба, бінокль - ідеальні подарунки.

Якщо дитина захоплюються колекціонуванням, - подаруйте щось для її колекції! “Дорослі” діти вже трохи розуміються на техніці, отже, можна дарувати мобільний телефон, плеєр, фотоапарат, камеру, або й навіть комп’ютер (якщо фінанси “дозволяють”).

Дівчаткам сподобається дитяча чи молодіжна косметика, прикраси (модна біжутерія).

А ще існують універсальні подарунки на будь-який вік - книга, велосипед, хороший м’яч, ковзани, лижі, ракетки для бадмінтону, тенісу, ролики, скейтборд тощо.

Спостерігайте за своєю дитиною, вивчайте її інтереси, цікавтеся бажаннями - і ви не матимете проблем з визначенням подарунків.

17.12.2009



Рівне-Ракурс №10 від 17.12.2009p. 
На головну сторінку