Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №201 від 18.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Секрети краси

Про що говорять легенди

Щороку безжалісний годинник відбиває наш вік і додає до нього роки. Зупинити його не під силу нікому, та сповільнити їх хід все ж варто спробувати. Тільки де ж узяти рецепти вічної молодості? Можливо, знайти в легендах і стародавніх манускриптах?!.. А якщо до них додати правильно підібрану сучасну косметику, то результат буде приголомшливий! Отже...

Легенда №1

Одна зі служительок храму Афродіти продала рецепт секретного крему, що розгладжує зморшки шкіри, старіючій гетері Аспазії. Що трапилося з балакучою жрицею, історія замовчує, але рецепт, який вона розповіла, зберігся. Ось він. Змішайте 2 ст. ложки горохового борошна з такою ж кількістю сироватки, нанесіть тонким шаром на очищену шкіру обличчя. Через 15-20 хвилин змийте теплим відваром трав.

Пояснення дії цього крему дуже просте. Зелений горошок можна назвати таблеткою молодості не тільки тому, що він за формою нагадує улюблену з дитинства “аскорбінку”. В ньому є багато “шкірних” вітамінів - В, РР, С та іонізиту, що запобігають старінню. Крім того, він містить мікроелементи - марганець, фосфор, кальцій і амінокислоти, які “підштовхують” клітини до більш радикального відновлення. Ще один дорогоцінний складник - сироватка. Цей немудрий продукт володіє антиоксидантними властивостями, які захищають шкіру від руйнівного впливу вільних радикалів. Тож зелений горошок у поєднанні з сироваткою - ідеальна пара для в’янучої шкіри!

Легенда №2

“Ты без платья, налегке, искупайся в молоке... И скажу тебе, отец, будеш знатный молодец”...

Між іншим, у рецепті, яким поділилася Цар-дівиця зі своїм старезним женихом, справді є доля правди. Уяву красунь завжди дивувала надзвичайна сила молока. Цариця Клеопатра теж продовжувала свою молодість, годинами вилежуючись у ванні з молоком. Навряд чи вона могла знати, що молоко - це фабрика молодості. Якщо ж додати в молочну ванну 200 грамів меду і 2 столові ложки оливкової олії, то чудодійна сила молока збільшиться: речовини, які містяться в цих продуктах, пом’якшують, харчують і дезинфікують шкіру, віддаляючи її біологічне старіння. Пояснення цьому дуже прості - казеїн виступає головним будівельником і реставратором клітин шкіри, жири – живлять шкіру, а лактоза, основний вуглевод молока, надає їм бадьорості й енергії.

Легенда №3

На Русі красуні щодня вмивалися холодною водою зі срібного глечика. І ніхто не міг зрівнятися з ними білішою шкірою, ніжним рум’янцем. У чому ж секрет?

Усе можна пояснити: вода - це речовина, яка має пам’ять, тобто може нести в собі як негативну, так і позитивну інформацію. Сьогодні через вихлопні гази кількість “негативу” у воді різко зросла. Іони й колоїдні часточки срібла очищають воду від зайвої інформації і величезної кількості бактерій. При цьому вони діють більш, ніж розумно: вбивають 650 видів бактерій, але абсолютно нешкідливі для людей і тварин. До речі, тала вода (з кубиків льоду) не містить “негативу”, а холод сприяє прискоренню обміну речовин у шкірі, тонізує судини.

18.08.2005Підготувала Олена РУДИК



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2005p. 
На головну сторінку