Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №432 від 21.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Робота

Вибори: статус або гроші

Близько 200 осіб, які перебувають на обліку в міському центрі зайнятості, вирішили “зайняти” себе хоча б якоюсь роботою. Відтак підробити вони вирішили на виборах 2010 року, ставши членами виборчих комісій.

Як розповів директор Рівненського міського центру зайнятості Андрій ГРЕ-ЩУК, із залученими працівниками для здійснення повноважень членів виборчих комісій укладаються цивільно-правові договори.

“Безробітні, які у період перебування на обліку у державній службі зайнятості виконують на платній основі свої повноваження у виборчих комісіях, пов’язані з організацією підготовки і проведення виборів Президента України, належать до зайнятих осіб та підлягають зняттю з обліку”, - пояснює Андрій Васильович.

Якщо безробітний захотів працювати у виборчих комісіях, він знімається з обліку з дня укладання трудового договору, а після закінчення таких робіт знову може стати на облік у центрі зайнятості та отримувати допомогу по безробіттю відповідно до законодавства.

“Робота членів виборчих комісій, які виконують свої повноваження не на платній основі у день голосування та у дні встановлення підсумків голосування оплачується у розмірі не більш як 14 відсотків мінімальної заробітної плати за кожний відпрацьований день”, - пояснює пан Грещук. Тому люди, зареєстровані в службі зайнятості як безробітні, під час залучення їх до виконання робіт на таких умовах та подання центру зайнятості письмової інформації про їх участь не на платній основі, за умови виконання рекомендацій щодо пошуку роботи, не знімаються з обліку.

21.01.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 21.01.2010p. 
На головну сторінку