Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №432 від 21.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Позиція

Тимошенко - гарантія прозахідного курсу України Так вважає західна преса

Хто переможе, Тимошенко чи Янукович, залежить від Західної України

Юлія Тимошенко має всі шанси на перемогу в другому турі президентських виборів в Україні, пише британська “Файненшл таймс” (The Financial Times). Автори цього авторитетного видання пояснюють можливість перемоги Тимошенко тим, що вона здатна привернути прихильників інших 16 кандидатів, у тому числі прозахідного президента Ющенка.

Це головна битва в житті Юлії Тимошенко, вважає оглядач “Лос Анджелес Таймс” (The Los Angeles Times). А те, що боротися Тимошенко вміє, визнають не тільки її прихильники, а й противники, йдеться у публікації видання.

На думку автора, Тимошенко уособлює найбільш життєздатний шанс на збереження прозахідних настроїв у керівництві України, але в той же час вона усвідомлює, що від Росії не можна відвертатися.

Юлія Тимошенко має реальні шанси на перемогу у другому турі президентських виборів. Так вважають вітчизняні соціологи, опитані газетою “Дело”.

Зокрема, керівник фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна запевняє, що електоральний резерв у прем’єр-міністра перед другим туром складатиме мінімум 18 відсотків. “У той же час, лідер президентських перегонів Віктор Янукович майже досяг своєї електоральної стелі”, - відзначила соціолог.

Нагадаємо, що згідно з даними Національного екзит-полу, за Віктора Януковича в першому турі виборів проголосували 31,3% виборців. За Юлію Тимошенко - 27,1% українців. Таким чином розрив між цими кандидатами, згідно з даними екзит-полу, склав 4%.

Експерти вважають, що для перемоги Тимошенко необхідно, щоб на Західній Україні всі як один прийшли на вибори й проголосували проти Януковича, тобто за Тимошенко.

21.01.2010М.КОЛІСНИЧЕНКО (інформогляд)



Рівне-Ракурс №10 від 21.01.2010p. 
На головну сторінку