Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №435 від 11.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вечірка

Рівне повернулося у 60-ті

Рівне повернулося у 60-ті

Ви коли-небудь відчували ностальгію за роками, які вже минули, і які, точно знаєш, вже не повернуться? Гадаю, що так. Усі ми інколи згадуємо дитинство та юність і шкодуємо за тими прекрасними роками. І вже сам не розумієш - чи дійсно ті часи були кращими, чи такими здаються саме тому, що ми були юні та безтурботні… Хтозна? Так чи інакше, а час невпинно рухається, і тільки - вперед…Отже, допоки не винайшли машину часу і ми не можемо вільно подорожувати у часі, доводиться робити це іншим чином. Добре дідусям чи бабусям, яким вже по 80-90 років, і які ще, звісно, при пам’яті - вони можуть сісти і пригадати, як було колись, у часи їхньої юності… І такого, скажу я вам, вони можуть нарозказувати - бери ручку і записуй, просто зі слів. Та сучасна молодь мало прислухається до старих людей, тим більше - до їхніх порад чи спогадів… Можливо, їм це й не дуже потрібно - у вік новітніх технологій все можна “прогуглити” - будь-яку інформацію відшукати в інтернеті. Також є фільми тих часів, які наочно показують, яким було тодішнє життя, та музика - якщо справжня, то вона завжди матиме прихильників, мода - яка йде по колу, додаються лише окремі елементи, і в сучасних моделях ми бачимо тенденції і силуети саме того одягу, що носили наші мами…

А ще дуже модно стало проводити вечірки у стилі 90-х, 80-х, 70-х…

От саме така вечірка, у стилі 60-х, і відбулася нещодавно у рівненському кафе “Нон-стоп”, обов’язковою умовою для відвідувачів якої був “прикид” саме у стилі тих років. Ось де було на що подивитися! Молоді люди, - як юнаки, так і дівчата, дуже ретельно поставилися до свого вигляду: тут були і зачіски “бабетта”, і окуляри в роговій оправі, і вузенькі брюки в клітинку, і капелюшки, і платтячка “в горошок”… Це був просто якийсь парад моделей, розмаїття кольорів та цікавинок! Ведучі (вони й організатори - фотохудожники зі студії “Фотосвіт”) продумали цікаві конкурси, фуршет з міні-канапками, фруктами та легкими напоями і відповідний музичний супровід. Отже, учасники вечірки показали не лише свої художні здібності та фантазію у виборі відповідного одягу (це вам не звичні джинси з футболкою!), а й вміння танцювати - здебільшого рок-н-рол (і це також - не звична клубна електронна музика). Думаю, що батьки молодих людей, побачивши це дійство, пишалися б своїми дітьми, бо це своєрідна данина їхній юності.

Вячеслав БАРАШ, фотохудожник: “60-і - це епоха Елвіса Преслі, “The Beatles”, “The Doors”, “The Rolling Stones”. Це час, коли з’явилася міні-спідниця, і жінка відчула себе сексуально привабливою, а чоловік зміг стати поціновувачем цієї естетики… Для Радянського Союзу це були часи так званої “відлиги” - коли після заборон розпочався період розквіту кіномистецтва, анімації, музики, поезії. Гадаю, дуже добре, що сучасна молодь здатна перевтілитись у ретро-образи, щоб по-справжньому відчути дух епохи, і може взяти для себе щось корисне з тих часів, які дійсно варті уваги.”

11.02.2010Наталя ПАШИНСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 11.02.2010p. 
На головну сторінку