Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №435 від 11.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Блакитний вогник - відразу трьом селам

Нещодавно природний газ отримали мешканці одразу трьох сіл Рівненщини. Церемонію запалювання факелу провели у селі Мочулище Дубровицького району. До складу Мочулищенської сільської ради входять села Крупове та Красне.

Раніше ці села вважали неперспективними. Тому будівництво газопроводу до них кілька років тому зупинили. Підведення газу стало можливим завдяки державній програмі фінансування добудови незакінчених газопроводів. З цією метою із Держбюджету для цих трьох сіл виділили 825 тисяч гривень. Ще близько мільйона зібрали мешканці.

Відкрили дитячий садочок

Днями у селі Сатиїв Дубенського району відбулося відкриття дитячого садочку. Він працюватиме у приміщенні місцевої загальноосвітньої школи. Отримувати до-шкіль-ну освіту тут зможе 21 дитина.

Громада села Сатиїв перемогла у конкурсі проектів на отримання мікрогрантів, який оголосив Волинський ресурсний центр для підтримки громадських ініціатив Рівненщини. У результаті вони отримали 13,8 тисячі гривень на відкриття дитсадка.

Жданюку дали орден

Депутата Рівненської обласної ради Степана Жданюка нагородили високою церковною нагородою - орденом Христа Спасителя. В Указі про нагородження, який підписав Святійший Патріарх Філарет, зазначено, що орденом Христа Спасителя Степан Жданюк нагороджується за вагомий особистий внесок у становлення Української Помісної Православної Церкви.

Квартир таки дочекалися

Десятки сімей зі Здолбунова та Костополя отримали омріяне житло, яке будували за державні кошти. Згідно із урядовою програмою, люди отримали довгоочікуване житло безкоштовно, відповідно до загальної черги. У цих містах урочисто здали в експлуатацію два 70- квартирні довгобуди. Завершити їх вдалося завдяки фінансуванню в рамках державної програми забезпечення житлом громадян, які його потребують.

Хто шукає, той знайде

У січні 2010 року центри зайнятості Рівненщини надали передбачені законодавством послуги з пошуку роботи та соціального захисту 22 тисячам незайнятим мешканцям області. За цей період роботу знайшли 900 незайнятих громадян. Середній розмір допомоги по безробіттю у січні 2010 року становить 595,8 гривні (у січні 2009 року - 521,96 гривні).

Пенсії платять за графіком

Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області розпочало виплату пенсій та грошової допомоги за лютий цього року. Станом на 4 лютого 2010 року пенсійні виплати профінансовано у сумі 58,3 мільйона гривень, що становить 20,3 відсотка місячної потреби на пенсійне забезпечення. Пенсії виплачують у терміни, визначені чинним законодавством.

Новий сезон КВН розпочато

Цього тижня стартував новий сезон першої Рівненської ліги КВН. Традиційне місце гумору - МПК “Текстильник”.

11.02.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.02.2010p. 
На головну сторінку