Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №227 від 16.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Аферисти серед нас

А я лохів розводив!

А я лохів розводив!

Як житель Луцька дурив рівнян

- Навіщо ти обманював людей? Гадав, що з рук зійде? - запитав суддя 22-річного жителя Луцька, який протягом року водив рівнян за ніс. «Я лохів розводив! - весело мовив підсудний. - Був упевнений, що за якихось сто-двісті доларів ошукані не заявлятимуть у міліцію...

Незважаючи на природне почуття гумору, вмілий шахрай із Луцька поповнив ряди в'язнів. А жителям області буде наука - ніколи не давайте завдатку, якщо документ про це не буде завірений у нотаріуса.

За словами старшого помічника прокурора Рівненської прокуратури Володимира Горського, 22-річний Максим (ім'я змінене) проживав у Луцьку. Здобувати вищу освіту не мав бажання, та й працювати, видно, йому не дуже хотілося. Але ж їсти хочеться завжди!

Постійні думки про заробітки навернули хлопця на ідею продати клавішні «Ямаха». Максим знайшов за газетним оголошенням клієнта і призначив йому зустріч. Поговорили, узгодили ціну і зійшлися на тому, що той купує товар, даючи 100 доларів завдатку. Коли Максим отримав гроші, то вирішив більше не зустрічатися з цим чоловіком, мовляв, тоді і гроші будуть мої, і товар теж!

Так і зробив - більше не виходив на зв'язок із клієнтом, хоч попередньо і не мав наміру дурити чоловіка. Операція вдалася, тому Максим вирішив, що на заставах можна буде непогано заробляти. Тільки от «світитися» в рідному місті не хотілося, тому вирішив у пошуках пригод поїхати в Рівне.

Придбавши газету з оголошеннями, він натрапив на таке: «Куплю прополіс». Зателефонував і повідомив, що у нього є велика партія цього товару. Після розмови з покупцем наобіцяв йому продати якісний прополіс за низькими цінами. Підприємець купився. Дав завдаток 200 доларів і «до побачення!» - більше шахрая він не бачив. А той наче розцвів, бо зрозумів, що лохів (у його розумінні) навколо вистачає...

Обміркувавши, хлопець вирішив, що найвигідніші прибутки будуть на «продажах» авто. Діставши чужий паспорт, вклеїв туди своє фото і розпочав пошуки нових жертв. Переглядаючи рубрику «Куплю авто», він обдзвонював людей і пропонував автомобіль, який ті шукали. Зустрічався з покупцями й заявляв, що клієнтів на його товар о-го-го скільки вже назбиралося: бо транспорт хороший, та й ціна низька. Таким чином, молодику вдалося виманити у довірливих бізнесменів чималі суми по 100, 200, 300, 400 доларів... Даючи переписувати чужі паспортні дані з власною фотокарткою, він зникав, не переживаючи, що його викриють.

За рік 22-річний лучанин прокрутив 12 афер, заробивши близько двох тисяч доларів, не прикладаючи рук. Його жертвами стали жителі Рівненського, Дубенського, Млинівського районів. А попався хлопець випадково - на власну наживку...

Один чоловік, якого він обкрутив на 200 доларів, подав оголошення «Куплю авто такої-то марки». Рівнянин надіявся, що аферист знову подзвонить до нього з пропозицією продати транспорт, діючи за своєю звичною схемою. Подіяло! Через кілька днів після виходу газети до ошуканого рівнянина зателефонував Максим, мовляв, так і так, у мене є авто, яке ви хочете придбати. Призначив зустріч. Зустрілися. І тільки-но жертва пізнала афериста в обличчя, того заарештували. Міліція вже давно полювала на нього, тому й зробила засаду.

Хлопця з Луцька засудили до 5 років позбавлення волі, і він тепер, напевне, вже братам по камері розповідає, як він, молодий, дурив старих дядьків...

16.02.2006Сторінку підготувала Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2006p. 
На головну сторінку