Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №435 від 11.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пам’ятаємо

Два роки без Віктора Чайки

Два роки без Віктора Чайки

Саме в такий холодний лютневий день 2008 року рознеслась містом зі швидкістю блискавки сумна новина - помер міський голова Віктор Анатолійович Чайка. Не стало людини, яка майже два десятиріччя керувала обласним центром. На прощання з головою Рівного прийшли десятки тисяч людей. По кілька годин рівняни стояли в черзі до обласного драматичного театру, аби віддати останню шану Віктору Анатолійовичу.

Пройшло два роки. Велике справді краще бачиться на відстані. Сьогодні можна сказати, що внесок Віктора Чайки в розвиток Рівного, та й взагалі українського місцевого самоврядування - величезний. Вміння бачити перспективні напрямки розвитку, організованість, командна праця над вирішенням складних проблем і безмежна любов до міста, яке стало для нього рідним - це все було притаманне Віктору Анатолійовичу. Писати про нього можна дуже багато.

Сьогодні особливо відчувається, як не вистачає його нашій міській громаді. Добре, що стараннями ентузіастів під керівництвом Галини Кульчинської в місті є “Чайкіна алея”. На будинку, де багато років прожив Віктор Анатолійович, є меморіальна дошка.

Погано, що так і закінчилася - нічим - ідея щодо надання одній із вулиць Рівного імені покійного мера. Немає в обласному центрі і пам’ятника людині, яка, фактично, цілу епоху керувала Рівним. Можливо, все-таки нашій громадськості потрібно подумати над тим, як ще краще зберегти пам’ять про видатного рівнянина ВІКТОРА ЧАЙКУ.

Редакція висловлює щиру подяку Любові Михайлівні Чайці за надані для публікації фотографії

11.02.2010Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 11.02.2010p. 
На головну сторінку