Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №202 від 24.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На прийомі в сексопатолога

Я тебе не хочу,

або Як позбутися фрігідності

“Добрий день, редакція “Рівне-Ракурс”! Читаємо вашу “просто цікаву” газету щотижня всією сім’єю, і дуже вдячні вам за цікаві статті. Сторінка, на якій ви порушуєте інтимні питання, є для мене особливою, адже не кожна газета береться за таку “слизьку” тематику. Я хотіла б звернутися до вас із проблемою. Ми з чоловіком прожили майже десять років. Останнім часом я почала поступово втрачати бажання близькості, оскільки задоволення від нього вже не отримую. “Ти якась фрігідна, чи що...”, - бурчить чоловік. Що мені робити, адже почуття вже не ті, що десять років тому, тож, мабуть, через це і не відчуваю задоволення від сексу? Невже я справді стала фрігідною? але зовсім недавно все було гаразд... З повагою, Марина К., м.Рівне”.

Відсутність сексуального задоволення в житті жінки негативно відображається на її здоров’ї: впливає на психіку, викликає роздратованість, головні болі, і, як результат, раннє старіння, - стверджують фахівці. Жіноча фрігідність також впливає і на психіку чоловіка. У нього можуть виникнути психологічні проблеми і захворювання урологічного характеру, які можуть спровокувати зниження потенції.

Чи бувають фрігідні жінки?.. Почувши це запитання, рівненський лікар-сексопатолог Валентин ГАЛИЦЬКИЙ, усміхаючись, відповів: “Не бувають. Є невмілі чоловіки”. Втім, жарти-жартами, але іноді справді жінки перестають отримувати задоволення від сексу. За словами Валентина Цезаровича, причина тут, швидше за все, психологічного характеру. Наприклад, жінка зазнала насилля чи жорстокого поводження з боку чоловіка, розчарувалася в ньому, або ж пережила післяродову травму. А, буває, ще в дитинстві дівчинка виховувалася в суворій сім’ї, де батько поводив себе жорстоко; пізніше в її підсвідомість закрадається страх перед близькістю. Фрігідність фізіологічного характеру може виникнути внаслідок якогось захворювання.

Втім, не слід плутати фрігідність і те, що ви не отримуєте оргазму під час сексу. Справжня фрігідність - коли жінка, яка кохає чоловіка і не лякається будь-якого сексу, все-таки не може насолодитися ним.

- У статевому житті повинна панувати гармонія, - переконаний Валентин Галицький. - Більшість чоловіків чомусь головний акцент близькості переносять безпосередньо на статевий акт, вважаючи зовсім не обов’язковими слова і ласки в період підготовки до близькості. І дарма. У жінок, на відміну від чоловіків, які збуджуються миттєво, збудження настає поступово, їм потрібен час. Чоловік повинен знати, що навіть найбільш “холодну” жінку можна “розбудити” тривалими попередніми ласками. Між партнерами не може бути заборон і таємниць у сексі, вони обоє мають бути активними, - активність породжує збудливість, - і лише тоді можна досягнути справжньої гармонії.

- Не слід забувати також про зовнішні фактори, - говорить сексопатолог. - Квапливість, нестача часу, страх перед незапланованою вагітністю, небажання бути “застуканими”, страх виглядати кумедною чи розпусною в очах партнера – все це швидко і закономірно блокує збудливість і негативно впливає на статеві стосунки. Якщо під час сексу жінка думає, наприклад, про борщ, який потрібно буде зварити вранці, то, певна річ, ніякого задоволення вона нізащо не отримає. Також значну роль в статевому житті відіграють запахи. До того ж, чистота тіла дуже збуджує.

Не бійтеся експериментувати в ліжку разом із партнером, - це чудова можливість для чоловіка більше дізнатися про ваші бажання і навчитися доставляти вам задоволення. Спробуйте різні пози. В результаті експериментів може з’ясуватися, що саме в вашому випадку, щоб позбутися фрігідності, достатньо було просто знайти іншу, більш зручну позу. Не бійтеся втілювати свої сексуальні фантазії, прислухайтеся до себе, свого тіла, не замикайтеся в собі. Ваші сексуальні переживання і бажання уві сні, навіть ті, які здаються непристойними, можуть підказати шлях до справжньої насолоди.

І ще одне. Жінка повинна досконало знати своє тіло, ерогенні зони, які в кожної індивідуальні. Пофантазуйте про те, що доставляє вам задоволення, потім поступово почніть досліджувати своє тіло, дозволяючи рукам рухатися туди, куди хоче тіло. До речі, якщо це не лякає вас, іноді інша жінка зможе допомогти краще, ніж чоловік, - це аж ніяк не зробить вас лесбіянкою.

Якщо ж ви вже все спробували, і нічого не допомогло, все одно не засмучуйтеся. Вам завжди може допомогти професійний сексопатолог. І дуже важливо в такому випадку звернутися до нього вчасно, не чекаючи старості...

24.08.2005Адам Юрчик



Рівне-Ракурс №10 від 24.08.2005p. 
На головну сторінку