Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №441 від 25.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шоу

Роботи замінять домашніх тваринок?

Роботи замінять домашніх тваринок?

З 19 березня по 25 квітня у торговельно-розважальному центрі “Екватор” проходитиме виставка “Шоу роботів”. Вона є унікальною не лише для України, але й для всього СНД. Загалом експонується 20 роботів-іграшок, кожен з яких цікавий по-своєму.

Це - людиноподібні роботи-чоловіки, які поводяться у кількох режимах - від агресивно-охоронного до веселого-танцювального, робот-дівчина, яка пластично рухається і танцює, літаючі роботи - вертоліт та бабка на пультах керування, гоночні автомобілі. Дуже цікаво виглядають роботи-тварини - папуга, що розмовляє, танцююча змія, кумедний пес Рекс. Усі вони мають спеціальні тактильні датчики, які реагують на рух, голос, дотик. Внаслідок певних подразників тваринки повертають головами, хвостами, рухають лапками, навіть змінюють настрій.

Родзинкою виставки є динозаврик Плео - робот зі штучним інтелектом, який поводиться точнісінько як домашня тваринка - при погладжуванні потягується, заплющує оченята, притискає лапки… З’являється відчуття, що насправді це не іграшка, а жива істота. “На минулій виставці, у полтавському “Екваторі”, Плео тільки “народився” і навчався найпростішому - стояти, ходити, їсти. Зараз він - малюк, який бажає гратися і навчатися новому. Його програма розрахована на 2 роки, і протягом цього часу він постійно розвиватиметься. А тоді - знову все спочатку, - повідомив менеджер проектів ТРЦ “Екватор” Володимир ІВАНОВ. - Деякі з роботів можуть мати практичне застосування - у них вмонтовано будильник або настільну лампу. Хоча, звісно, основне призначення - це ігрове і розвиваюче. Усі знають, якого рівня розвитку набули автомобілі чи телефони, а нам заманулося продемонструвати можливості сучасних іграшок-роботів.”

25.03.2010Наталя ПАШИНСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 25.03.2010p. 
На головну сторінку