Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №441 від 25.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Рівненські дороги - найкращі на заході

- Маю надію, що в нашому місті зміни у всіх гілках влади не будуть особливо відчутні, тому що у Рівненській міській раді працює досить збалансована команда, - зазначає голова бюджетної комісії Рівнеради Сергій ПАЛАДІЙЧУК. - У нас ніколи не було серйозних чвар чи протистоянь між політичними силами. Треба віддати належне представникам різних партій, які не ставили свої вузькі інтереси попереду загальних. Тому й робота йде нормально.

Сподіваюсь, що нова владна команда прагматично і виважено підійде до формування держбюджету. І ті цифри, які будуть закладені в основу загальнодержавного кошторису, а потім складуть базу міського бюджету, дозволять нам продуктивно працювати та розвивати місто.

- Чи фінансуються з міського бюджету проекти для проведення культурного дозвілля рівненської молоді?

- Так, хоча й не повною мірою. Але на це є об’єктивні причини: відставання у фінансуванні побудови нових спортивних об’єктів. Далися взнаки економічна і політична кризи. Однак міська влада працює й над залученням додаткових інвестицій. Є кілька задумів, які мають всі шанси бути реалізованими при скоординованій співпраці міської влади, інвесторів та держави. Маю надію, що це дозволить вивести роботу з молоддю на належний рівень.

Найближчим часом ініціюватиму проведення у Рівному загальноміських проектів спортивного та культурного спрямування. Зокрема, це і шаховий турнір під назвою “Шахова корона”, і конкурс молодих поетів “Весняна муза”.

- Наскільки вирішена проблема ринку в центрі міста?

- Тема вже трохи вщухла, і це добре. Однак я й досі притримуюся своєї позиції: у районі залізничного вокзалу варто зробити спеціалізований ринок сільськогосподарської продукції. Думаю, що це було б зручно для людей. Крім того, це б дозволило суттєво розвантажити центр міста, де мешканці навколишніх будинків некомфортно почуваються в сусідстві з вуличною торгівлею.

- По закінченні зими найголовнішим питанням водіїв є стан доріг. Чи виділені кошти для їх відновлення?

- Можу сказати впевнено, що ми приділяємо і будемо приділяти дорогам достатньо уваги, у тому числі і бюджетна комісія завжди з максимальним розумінням ставиться до необхідності фінансування ремонту доріг.

Можливо, для міських водіїв це прозвучить не надто природньо, та рівненські дороги - одні з кращих з-поміж обласних центрів західних областей України. У той же час, я погоджуюся з тим, що дороги - погані, і тому найближчі два-три місяці ми приділятимемо їм якомога більше уваги.

25.03.2010



Рівне-Ракурс №10 від 25.03.2010p. 
На головну сторінку