Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №441 від 25.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

У нас знають, як продавати

На території Рівненської області діє 69 ринків, які нараховують близько 19 тисяч торгових місць. Найбільша кількість ринків зафіксована у Рівному - 22, у Здолбунівському та Сарненському районах - по 6, у Кузнецовську - 5. Зокрема, на території базарів відведено 666 місць для торгівлі з транспортних засобів.

За спеціалізацією найбільшу частину становлять змішані ринки, на яких торгують продовольчими та непродовольчими товарами.

У Пенсійному фонді можна і поскаржитися

Скарги громадян на рішення органів Пенсійного фонду України щодо пенсійного забезпечення розглядатиме новостворена комісія. Вона знаходитиметься у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Рівненській області.

Села зростають

Рівненська обласна рада розширила межі села Немовичі Сарненського району на 15,72 гектара, і тепер його площа складає 952,32 гектара. Село збільшилося за рахунок 15,7 гектара земель запасу та земель, не наданих у власність та користування. Немовицьку сільраду зобов’язали перенести нові межі села на місцевості.

Хто і скільки заробляє

Найвищий на Рівненщині рівень зарплати спостерігався минулого року у таких галузях: діяльності трубопровідного транспорту (3636 гривень), виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води (3389 гривень), управлінні у сферах фінансової та податкової діяльності (3053 гривні). У промисловості середня зарплатня становила 2108 гривень, у будівництві - 1580. Найнижчою була зарплата у працівників готелів та ресторанів - 699 гривень, сільського господарства - 905 гривень.

У Кузнецовську увіковічнять Шевченка?

Кузнецовська “Свобода” вимагає встановлення у місті пам’ятника Тарасу Шевченку. Його вартість оцінюють недорого - всього 150 тисяч гривень. “Свободівці” нарікають на те, що у Ковелі зведено великий пам’ятник, у райцентрі Володимирець - також є пам’ятник Кобзареві. Однак у Кузнецовську досі з цим біда.

У Дубному роздали соціальні знижки

У рамках проекту “Економлячи - допомагаємо бідним” відбувається впровадження системи соціальних знижок “Многокартка” в шести районних центрах. Не стало винятком і місто Дубно. Наразі договори про надання знижок укладено з 19 комерційними установами міста. Безкоштовно отримали картки системи соціальних знижок тридцять сімей Дубного, в яких виховуються прийомні діти.

Безробітні боротимуться з відлигою

Тепер безробітним буде чим зайнятися. Відповідно до Указу Президента України, у бій із запобіганням та ліквідацією наслідків весняної повені та паводка на добровільній основі направлятимуть непрацюючі верстви населення області. Такого роду громадські роботи обіцяють проплатити.

25.03.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 25.03.2010p. 
На головну сторінку