Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №441 від 25.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вирішили

Табачника відправили на доопрацювання

Табачника відправили на доопрацювання

Депутати Рівненської обласної ради прагнуть звільнення новопризначеного міністра освіти і науки Дмитра Табачника. Вони солідарні з Івано-Франківською ОДА щодо неприпустимості призначення чиновника, який кілька років тому “прославився” своїми українофобськими поглядами. Під час сесії будівлю обласної ради штурмом брали противники нового міністра освіти, тримаючи в руках гасло: “Геть Табачника-українофоба”.

Заяви новопризначеного міністра про черговий перегляд історії України, про зміну мовної концепції в освіті і, врешті, намагання ліквідувати зовнішнє незалежне оцінювання, не можуть залишити байдужим нікого. У зверненні івано-франківських колег йдеться про повернення в освіту корупції. Депутати озвучили вимогу до Кабінету Міністрів України звільнити Дмитра Табачника з посади. Зокрема, у заяві зазначено: “Застерігаємо від впровадження антиукраїнських ідей у гуманітарну сферу та заявляємо про готовність протистояти таким намірам. Ніхто не має права повертати Україну в минуле”, - переконані депутати Рівненської обласної ради.

Проте хоча депутати й підтримують у словесній формі івано-франківських колег, та все ж за пропозицією депутата Анатолія Озімковського не взялися голосувати за це питання, а відправили його на доопрацювання та на розгляд бюджетної комісії. А вже на наступній черговій сесії депутати обов’язково його розглянуть.

25.03.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 25.03.2010p. 
На головну сторінку