Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №441 від 25.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Крадіжки

Краще “Кардіографа” лише гроші

Одного березневого дня 27-річному Павлу, який останнім часом мешкав у Острозі, здавалося, що “кримінальна фортуна” й справді йому посміхається. Спершу він без зайвих перешкод викрав медичний апарат “Кардіограф” з незамкненого автомобіля “швидкої допомоги”, який залишили без нагляду на стоянці біля приміщення центральної районної лікарні.

Однак одного злочину Павлові видалося замало. Натхненний вдалою “вилазкою”, він наважився на “другий дубль”. Щоправда, тепер його увагу привернула барсетка, що лежала у салоні припаркованої поблизу бюро ритуальних послуг автівки. І знову небачене везіння - всередині невеличкої чоловічої сумки, окрім “непотрібних” документів, було сім з половиною тисяч гривень. Потираючи від задоволення руки, Павло вирішив, що за такого стану справ медичний апарат йому абсолютно ні до чого - “штовхнути” його комусь буде непросто, та й навряд чи він зможе виручити за крадене великі гроші...

- Тому він заніс “Кардіограф” і документи, що були у барсетці, до приміщення місцевого поштового відділення і залишив, - розповідає начальник сектора карного розшуку Острозького міськвідділу внутрішніх справ Сергій ЯРОВИЙ. - За крадені гроші придбав два дорогих мобільних телефони, решту - витратив разом із рідним братом.

Але свято на його вулиці, що так несподівано розпочалося, дуже швидко й закінчилося. За словами Сергія Ярового, завдяки оперативності та професіоналізму розшуковців, насамперед, старшого оперуповноваженого СКР Острозького МВ УМВС України в Рівненській області Сергія Керасіра, підозрюваного затримали майже відразу. Як з’ясувалося, Павло - громадянин Російської Федерації. Після смерті матері він разом із батьком та рідним братом переїхав до Острога, подавши документи на отримання громадянства нашої держави та досі не дочекався позитивної відповіді. У Росії родина продала будинок і віднедавна оселилася в невеличкому райцентрі на Рівненщині, де мешкала їх літня бабуся. Ніхто з чоловіків офіційно не працював.

- Свого часу Павло уже мав проблеми із Законом сусідньої держави і навіть встиг посмакувати там тюремною юшкою, - зазначає Марина НОНКА з ВЗГ УМВС. - Та залишити свій “кримінальний багаж” у Росії він не зумів. Його острозькі “подвиги” стали підставою для порушення кримінальної справи за ст.185 Кримінального кодексу України. Тепер у молодика буде можливість порівняти суворість нашого і закордонного законодавства. І хочеться сподіватися, що цей урок він засвоїть.

25.03.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 25.03.2010p. 
На головну сторінку