Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №441 від 25.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Консультує психолог

Дай організму відпочити

Запитання. Мені 34 роки і я працюю 6 днів на тиждень по 13 годин на добу. Два рази на тиждень маю заняття з французької, а неділю звикла проводити у спортзалі. Я веду активне життя і мені абсолютно ніколи хворіти, проте мій організм наче працює проти мене - за останню зиму я хворіла 4 рази грипом з ускладненнями. А нещодавно мене поклали у лікарню із гайморитом... Просто не знаю, що мені робити, адже робота не чекає, та форму я починаю втрачати, так як не можу займатися через постійні хвороби. Допоможіть, бо все це заганяє мене у депресію. (Ольга)

Відповідь. Доброго дня, Ольго. Допомогти собі можеш лише ти сама. Твій організм незмінно працює на тебе сім днів на тиждень і тобі дивно від того, що він почав “ламатися”. Все правильно, адже ти нещадна до нього і не даєш необхідного відпочинку. Є таке поняття як “піти у хворобу”, що й зробив твій організм. Таким чином він включив систему самозбереження і вимушеного відпочинку, якого не дала йому ти. Моя тобі порада - візьми при можливості відпустку і відпочинь, як слід. А як у тебе на рахунок особистого життя? У тебе, напевно, не вистачає на це часу. Матимеш у відпуску нагоду налагодити і це.

Ти навчилася кохати

Запитання. Мені дуже погано... Я зустрічалась із хлопцем 4 роки тому. Потім його забрали в армію, а коли він повернувся на перші вихідні, ми заручилися. Я чекала його рік. Недавно це сталося - він прийшов із армії. Все було прекрасно, ми не могли натішитися одне одним, але щастя тривало не довго - він вирішив, що нам потрібно розлучитися, бо він ще “не нагулявся”. І так, в один день у мене не стало ні нареченого, ні коханого, ні п’яти років життя. Він був для мне всім. Я тепер просто не знаю, як жити далі і чи варто мені боротися за нього, адже вже бачила його з іншою.

(Олександра, 22 роки)

Відповідь. Привіт, Олександро. Знаєш таку приказку “час лікує”? Це правда. Головне - не заганяй себе у глухий кут. Ти молода і світ не зупинився через те, що твій хлопець “ще не нагулявся”. Тобі стосунки дали життєвий урок. У них було багато позитивного - ти навчилася кохати і бути відданою. Але й болі принесли вдосталь - ти почуваєшся покинутою. Боротись за нього не потрібно. У вас немає сім’ї, дітей. Він не хотів зв’язувати себе і не зупинився. Ти - також вільна. Радій цьому. А заручитися із тобою, перебуваючи в армії - було егоїстично і він боявся лише того, що ти не дочекаєшся його. Не поводься, як приречена і не говори, що в тебе не стало п’яти років життя. Якраз-таки у тебе з’явилася нагода налагодити своє життя і почати все заново. Подивися у вікно - весна пробуджує нові почуття, спонукає до нових знайомств. Живи і насолоджуйся цим. Припини себе жаліти і нарікати на долю. Усвідом те, що все могло бути і гірше, особливо, якби він одружився з тобою, не нагулявшись. Було б дійсно боляче. Не страждай і відтепер перегорни цю сторінку свого життя.

Чекаємо на листи із проблемами, які вас турбують, на адресу редакції та на електронну скриньку.

25.03.2010На запитання відповідала Крістіна МИХАЙЛОВА



Рівне-Ракурс №10 від 25.03.2010p. 
На головну сторінку