Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №445 від 22.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Богохульство

Батьки молилися, а діти – крали

Вони, не роздумуючи, викрали гроші зі скриньки для пожертвування парафіян на будівництво церкви “Всіх Волинських Святих”, яка стояла на вулиці біля храму. Тепер молодече богохульство обійдеться не лише 35 викраденими гривнями, але й судимістю.

- Близько 12 години ночі мені зателефонував один із прихожан церкви і розповів, як бачив, що кілька хлопців намагалися зламати скриньку для пожертв. Я, не гаючи часу, відразу повідомив працівників міліції, а сам виїхав на місце події, - розповідає отець Михаїл.

Не минуло й півгодини, як правоохоронці спільно з парафіянами затримали хлопців, у яких піднялася рука викрасти те, що люди по копійці збирали на будівництво святині. Ними виявилися молодики, що живуть поряд із місцем скоєння злочину. Їх родини неодноразово приходили молитися до цього храму.

- 20-річний Роман раніше вчився в рівненському ліцеї, але так його і не закінчив, - розповідає помічник начальника Рівненського МВ Тетяна ГОР-ДІЙЧУК. - У нього в родині є ще чотири сестри і один брат. Хлопцю не вистачало грошей на свої потреби, тому він вирішив залишити навчання та піти працювати, але й розмір заробітної плати його також не влаштовував… Тому він і зазіхнув на церковні гроші. 21-річний Владислав на даний час не працює. Обидва хлопці раніше відбували покарання: один - за грабіж, а інший - за крадіжку. Ще двоє їх спільників, 22-річний Володимир та 19-річний Максим, мають постійний заробіток. Що наштовхнуло їх на правопорушення - вони пояснити не змогли.

Як розповів Роман правоохоронцям, він вже не вперше з Владиславом викрадав гроші зі скриньки. Востаннє молодики забрали близько 35 гривень. Це невеликі гроші в наш час. Їх не вистачить ані на кафе, ані на кіно. А для храму кожна копійка цінна.

22.04.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.04.2010p. 
На головну сторінку